سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, July 6, 2008

++Siapa x kenal P RAMLEE..

Siapa tak kenal P Ramlee?

Dia seorang pelakon, penyanyi, komposer,pengarah, pelawak, penulis skrip, etc.
Dia seorang Seniman Agung yang terkenal.Semua orang tahu itu.

Tapi tahukah anda P Ramlee adalah anakke-16 daripada 26 adik-beradik?
Tiga daripadanya adalah artis.
Inilah hasil kajian sepuluh tahun yang dijalankan oleh seorang pakar sejarah.

Berikut adalah nama adik-beradiknya:

ARamlee, B Ramlee, CRamlee, D Ramlee, E Ramlee , F Ramlee, GRamlee, H Ramlee, I Ramlee, JRamlee, K Ramlee, L Ramlee, M Ramlee, NRamlee , O Ramlee, P Ramlee, QRamlee, R Ramlee, S Ramlee, T Ramlee, URamlee, V Ramlee, W Ramlee, XRamlee, Y Ramlee, dan Z Ramlee.Yang sempat rakam album dan jadi artisadalah:A Ramlee, L Ramlee, M.Ramlee dan P Ramlee.

Beliau juga ada 3 saudara pupu di manadua daripada merekabergiat dalam bidang music iaitu RamliM.S dan Ramli Sarip.

Manakala seorang lagi terlibat dalam bidang perniagaan..iaitu Ramli Burger.

Sekian terima kasih.hehe

3 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

KiDeN~H.D.3 said...

hahahaha..
mne jie dpt nih?
menarik..menarik..
hheheh

Oshin @ Jie @ Suesse Schwester said...
This comment has been removed by the author.
Oshin @ Jie @ Suesse Schwester said...

oh hahaha..yang ni kawan yang antar...hehehe..kelakar kan..huhu

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam