سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, July 6, 2008

++Lagu merosakkan aqidah...DIGI ADVERTISEMENT

DIGI ADVERTISEMENT-YELLOW MEN REMEMBER THE SONG .........

Will Follow Him English
lyrics by Norman Gimbel and Arthur Itman
Original lyrics by Jacques Plante
Music by J.W. Stole and Del Roma

I will follow Him
Follow Him
whereever He may go
And near Him I always will be
For nothing can keep me away
He is my Destiny
I will follow Him
Ever since He touched my heart I knew
There isn't an ocean too deep
A mountain so high it can keep

Keep me away
Away from His love
I love Him, I love Him, I love Him
And where He goes I'll follow, I'll follow, I'll follow
I will follow Him
Follow Him whereever He may go
There isn't an ocean too deep
A mountain so high it can keep

Keep me away
(I love Him) Oh yes I love Him
(I'll follow) I'm gonna follow
True love, He'll always be my true love
(Forever) From now until forever
I love Him, I love Him, I love Him
And where He goes I'll follow, I'll follow, I'll follow
He'll always be my true love, my true love, my true love
From now until forever, forever, forever
There isn't an ocean too deep
A mountain so high it can keep

Keep us away
Away from His love

ASSALAMUALAIKUM... .

Adakah anda di luar sana peka, bahawa salah satu iklan yg rasa2 lucu kat dlm TV skarang (org pakai sut kuning mcm bodoh) menggunakan lagu GEREJA dalam iklan tersebut.... selalunya gereja di kawasan kulit hitam atau pendalaman negara dia orangIklan tersebut telah mempengaruhi masyarakat kita dengan menyanyikan lagu tersebut secara tidak sedar kerana cuba mengikut rentak lagu GEREJA tersebut... dipetik " KU KAN MENGIKUT MU, KEMANA SAJA KAU PERGI" or dlm bahasa INGGERIS, "I'm gonna follow him". "HIM" merujuk kepada ISA @ JESUS... .Hal ini sedikit sebanyak telah memesongkan akidah umat ISlam secara halus melalui pengaruh Iklan dan lagu tersebut.

Ramai yang tidak sedar akan hal ini dan mengatakan iklan tersebut best atau pun lucu... tapi sebenarnya itulah strategi org kafir utk menghancurkan agama ISLAM... semoga kita sedar dan dpt menghindari hal ini secara lebih tegas!!!
SALAM... .

Make sure our children do not sing this song......surprise right!!!;

Firman Allah: "Sekali-Kali Tidak Akan Redha Orang-Orang Yahudi Dan Nasrani Itu Sehingga Engkau Mengikut Cara Hidup Mereka." (Surah Al Baqarah : Ayat 120)

3 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

KiDeN~H.D.3 said...

astagaahh..sib baik din xpkai digi..pkai mobitel je..
tu ah,klu din jmpe mamat bodo kaler kuning tu, rse cam nk pijak je laju2..

Oshin @ Jie @ Suesse Schwester said...

hahahaa..jgn pijak..hentak jer..hahaha..tu la kan..orang kapir nak rosakkan agama Islam, macam2 cara dia leh buat..erm..secara halus beb..!

Oshin @ Jie @ Suesse Schwester said...

mobitel pun mobitel lah...hehehe asalkan leh bergayut sudeh...jgn sampai patah dahan tu sudah le...hehehehe :P

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam