سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, July 6, 2008

++nak jadi KELAPA atau MUTIARA?

nAk jD kElApA aTaU mUtIaRa???

Buat mereka yg bergelar wanita dan gadis...Apabila kamu berkawan dengan lelaki,Ingatlah ada dua pilihan terbentangYang Pertama..

Kamu jadi seperti kelapa..

Mudah diperoleh..Diparut..Diperah..Dan diambil santannya..
Lepas tu hampasnya dibuang...

Yang Kedua..

Kamu menjadi sebutir mutiara..

Berada di dasar lautan..

Tersimpan rapi..Dilindungi kulit..Bukan senang nak melihat..Apa lagi mendapatkannya..hanya orang yang bertuah..

Beruasaha menyelami dasar lautan..

Dapat memperolehnya..Harganya mahal sekali..

Dan ia akan tersimpan selamanya..

Jadi..Kamu pilihlah samadaHendak menjadi kelapa ataupun mutiara..

Di sebalik santan..menjadi penyedap makanan..diperah segala kenikmatan..dengan mudah jatuh menjadi titisan..akhirnya habis kari dimakan..pulut panggang sisa habis ditelan..dan santan hilang tak jadi ingatan..

yang terasa lazat hanya kari dan pulut panggang..orang tak kenang jasa santan..Mutiara..tertanam di dasar yang paling dalam..sukar andai mengharap jadi perhatian keranadilapisi kulit yang keras menghadang..namun kiranya ditemui insan..akan menjadi permata hiasan..

terletak tinggi di cincin idaman..atau di leher nan jinjang..atau di lengan menawan..makin lama mutiara tertanam..makin tinggi nilaian..Menjadi santan..

mudah jadi perhatian..tapi hanya sebentar jadi santapan..kemudian hilang segala nikmat dan pujian..Menjadi mutiara..sukar ditemukan..namun bila dihias indah gadis perawan..hilang ia..tangisan mengiringi berzaman..


OLEH ITU..TENTUKAN YANG MANA SATUPILIHAN..

2 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

KiDeN~H.D.3 said...

klu ade depan mate, perut tgh lapau..
sental aje pulut dgn kari..
peerrhh..manntaapp..
hahahah

Oshin @ Jie @ Suesse Schwester said...

hehehe...konyang2..din ni tau makan jerk.. :P

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam