سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Thursday, May 22, 2008

++Orang ISLAM & rantai SALIB

sorry..muka dia terpaksa aku crop..

SALAM...


hari ni..seperti biasa..takde kemana2...cuma stay dekat rumah..jaga Fatimah..hmm..agak letih jugalah..dia banyak kerenah..erm..huhu..biasalah budak2...hehe..


o yea..tadi aku ada terima email daripada kawan aku sorang ni..kandungan email tu, ada menunjukkan gambar pengkritik AF yang memakai rantai salib..siapa?..hmm..x usahla aku sebut..tapi kalau korang betul2 mengikuti AF setiap minggu, confirm korang tau siapa dia..SubhanaAllah..aku mule2 xpercaye tapi bila diperhatikan balik..betul..rantai salib yang dia pakai..


Nauzubillah....kenapa sampai jadi macam ni?..aku bukan nak mengaibkan dia..tapi aku terpaksa cakap begini..dimanakah pegangan agama dia?..dah sah-sah pakai rantai itu haram bagi lelaki..dah aptah lagi, memakai loket yang berbentuk SALIB...


aku ada fowardkan email tu dekat kawan2 aku..if u all terima tu..perhatikanlah..jadikanlah pengajaran buat diri masing2...fikirkanlah apa akibatnya jika kita buat begitu...jika orang kafir tengok..apa yang diorang akan fikir..orang melayu kita pakai rantai seperti itu...Ya Allah..

aku haraplah...agar dia cepat2 sedar dan insaf apa yang dia buat itu salah dan dilaknat ALLAH S.W.T...

4 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

cato;patchi said...

isk. patut hari tu ade dgr org ckp. ingat maen2 xsangke plak. nauzubillah... ape nak jadi dengan mamat ni. adui.

same2 ambil ikhtibar

Oshin @ Jie @ Suesse Schwester said...

hmmm...Nauzubillah...dia x pk dia tu Islam ke eyh..hmm..ataupun Islam setakat pada nama.. SubhanaAllah..

KIDEN~H.D.3 said...

mangkuk nih jd pengkritik mse konsert ke brape jie?

Najibah Ali ナジバ said...

ke berapa x sure..tapi nampk jie ada perasan kuar tv hr tu..

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam