سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, May 21, 2008

++Amalan didalam bulan Muharam yang akan datang...

1. Berpuasa sunat diakhir bulan Zulhijah dan awal bulan Muharam. Berpuasa2 hari iaitu pada hari Rabu 9 Januari dan Khamis 10 Januari akan datang.Ganjarannya sebagai kita berpuasa selama 50 tahun. Masyaallah

2. Membaca Ayatul Kursi sebanyak 360 x dari masuk waktu Awal Muharam iaituselepas Maghrib hari Rabu 9 Januari sehingga Maghrib Khamis 10 Januari.Kelebihannya, tiada manusia yang akan pandang benci kepada kita dan kita juga tidak akan benci terhadap orang lain. Setiap kali memulakan bacaanAyatul Kursi dimulakan dengan bacaan Bismillahi Rahmani Rahim.

3. Sentiasa dan banyakkan membaca Bismillahi Rahmani Rahim supaya sentiasadapat perlindungan dari Allah .

4. Marilah beramai-ramai kita ke kemasjid atau surau pada malam akhir tahunHijrah (hari Rabu ) sebelum masuk waktu Maghrib akan dibacakan doa akhir tahun dan selepas Maghrib akan dibacakan doa awal tahun. Buku catatan amalan kita samada amalan baik atau amalan buruk akan ditutup pada malam tersebut 1428 H dan akan dibuka catatan amalan yang baru bagi tahun 1429 H.


Marilah sama-sama kita berdoa agar tahun 1429 H akan datang kita akanmenjadi insan yang lebih bertaqwa dan beriman.Sebarkanlah makluman ini kepada semua keluarga kita, saudara mara, sahabathandai, dan sekelian kaum muslimin dan muslimat.

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam