سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Monday, May 19, 2008

++Cuti Hari Wesak..

Salam Alaik...

First of all..aku nak ucapkan Selamat Hari Wesak kpd penganut Buddha di luar sana..Hari ni, mak, abah, atuk n nenek aku berpuasa..sebb Nabil ada peperiksaan..erm..kalau aku tau, ikut sama puasa..tapi nak wat camne..aku dah terminum air pg tadi..
so hari ni..xdelah atuk beli breakfast.. aku kenela pandai-pandai cari makanan sendiri...selongkar kat peti ais tu ape yang ade...last2 aku jumpe 1 paket hot dog yang belum di masak...haa..Alhamdulillah..akhirnya perut aku terisi gak..walaupun hot dog tu tak mengenyangkan perut aku sangat....

aku tengok masing-masing tga lepak..kepenatan berpuasa la katekan...lagipun hari ni cuaca agak mendung...tapi x ujan-ujan gak...hmm..rase bahang pun ade...aku tgk emak yang dok kemas almari baju Nabil tu..pun tertidur jap..letih agaknye..sian mak..

hmm..aku pula..terase cam nak kuar hari ni...x kisah la mana2..tapi bila aku fikir balik..sian plak diorang..nak kuar mesti malas kan...maklumla hari ni Hari Wesak..KL confirm sesak..well...lain kalilah nampaknye..

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam