سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, January 19, 2010

++ ALFARABIBAND BAKAL BERJUANG DI TANAH BERLIN PADA 28.Feb ini !!

Bismillah..Assalamualaikum..


Introduction / Pengenalan

Muzik adalah sesuatu yang universal dan menjadi kemestian bagi semua manusia. Tidak kira ianya muzik rock, r&b, hiphop, rap, jazz, latin, nasyid dan sebagainya,ia menjadi keperluan manusia sehari-harian. Muzik menggambarkan perasaan dan luahan hati manusia.Dan muzik jugalah yang mempengaruhi dan mencorak kehidupan manusia. Tidak kurang juga boleh dikatakan muzik menjadi penghubung antara manusia yang jauh jaraknya. Atas landasan ini, Alfarabiband terpanggil untuk berdepan dengan masyarakat menggunakan medium muzik. Dengan berbekalkan muzik instrumental, genre funky rock dan respon dari peminat, Alfarabiband bergerak selangkah kehadapan lagi dengan menganjurkan konsert Alfarabiband di Berlin, ibukota salah seorang peminat Alfarabiband.


„THE GREAT LOVE CONCERT“ Abend der erhabenen Liebe Konzert 2010

Type:
Network:
Global
Date:
Sunday, February 28, 2010
Time:
2:30pm - 7:00pm
Location:
UNIVERSAL HALL, Gotzkowskystraße 22, 10555 Berlin, Deutschland

14:30 Uhr : Publikumseinlass
15:00 Uhr : Eröffnung der Veranstaltung durch

3 Moderatorinnen(deutsch, indonesisch, malaysisch)

Programmteil aus Indonesien
• indonesische Studentenrockband W.T.E.F.
• Gruppe Wedang Jahe (Gamelan kontemporär)
• Kleine Fashionshow (Busana Muslim)
• Theater des PMI (pengajian permuda mencari iman)
• Tari Saman Aceh (traditioneller Tanz aus Aceh Nordsumatra)

PAUSE
Angebote von Speisen, Getränk, Souveniere und Informationsmaterialien aus Indonesien und Malaysia.
Programmteil aus Malaysia
The Great Love Concert with AlFarabiBand
Berlin Germany 09

Alle Spenden und Einnahmen aus den Verkäufen des Abends gehen an das
IWKZ zu gunsten des Projekts
„ Ein Haus im Paradies“
( Al-Falah Rumahku di Surga )


p/s Jadi kepada sesiapa sahaja yang berminat tuk mengenali SOLID ROCK BAND ini, silalah layari laman web mereka di =>

*FACEBOOK*MYSPACE*YOUTUBE SEARCH = Alfarabiband
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam