سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, February 4, 2009

++ Jurugambar mirip Obama gembira

MANILA - Seorang jurugambar Indonesia yang memiliki wajah seiras bakal Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama menyatakan dia seperti berada di rumah ketika menjalani penggambaran iklan ubat di Filipina, lapor sebuah akhbar kelmarin.

Jurugambar itu, Ilham Anas (gambar) mendapat durian runtuh dan perhatian meluas media selepas berita bahwa dia memiliki wajah mirip Obama tersebar.

"Saya tidak terfikir akan berlakon dalam iklan televisyen atau berada di luar negara.

"Selepas menonton versi akhir iklan itu, saya turut ketawa kerana ia sungguh lucu," kata Ilham ketika ditemu bual oleh wartawan akhbar Daily Inquirer Sunday.

Agensi pengiklanan Filipina TBWA-SMP menguji bakatnya pada bulan lalu untuk sebuah syarikat ubat-ubatan selepas mendapati dia memiliki wajah mirip Obama.

"Saya terkejut dengan tawaran tersebut. Semua rakan saya turut teruja dan membantu saya membuat persiapan ke Filipina. Isteri saya juga terkejut.

"Saya berasa seperti berada di negara sendiri kerana bentuk fizikal penduduk Filipina dan Indonesia tidak jauh berbeza. Saya melakukan banyak kesilapan berlakon tetapi krew-krew pengiklanan adalah profesional dan mereka memahami keadaan saya. Mereka akan menepuk tangan setiap kali saya melakukan yang terbaik," tambahnya.

Bapa kepada seorang anak itu bekerja sebagai jurugambar majalah hiburan sejak 1995 sebelum Ilham, 34, melanjutkan pelajarannya di Belanda pada 2006 dengan biasiswa Yayasan Foto Media Sedunia. - Agensi

KOSMO Online

-------------------------------------------------------------------------------------------------

"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam