سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, February 4, 2009

++ Chewing Gum Brownie

brownies Pictures, Images and Photos

BAHAN-BAHAN


1/2 cwn tepung
1/2 cwn butter
1 cwn gula halus
1/2 cwn serbuk koko
2 biji telur
1/2 tsp baking powder
1 tsp vanilla essence

Topping
2 tbs butter (suhu bilik)
2 tbs serbuk koko
1/2 cwn gula icing
1/4 tsp vanilla essence

CARA-CARA

1.Ayak tepung dengan baking powder. Ketepikan. Panaskan oven ke suhu 350 darjah.

2. Cairkan butter atas dapur dengan api sedrhana. Masukkan serbuk koko dan gula halus. Kacau sebati dan alihkan dari dapur.

3. Masukkan telur sebiji demi sebiji sambil kacau dengan cepat. Setelah sebati masukkan vanilla essence. Kacau.

4. Masukkan tepung yang diayak tadi kedalam adunan dan kaup balikkan adunan. Adunan akan menjadi likat.

5. Lenser loyang (8 inci) dgn butter. Pindahkan adunan brownie kedalam loyang. Bakar selama 25 minit (atau sehingga masak).

6. Sediakan topping. Campurkan kesemua bahan dan kacau sebati. Rasa sedikit dan tambah gula jika perlu. Tambahkan sedikit air panas untuk topping yg lebih runny.

7. Potong brownie yg telah siap dibakar sementara masih panas. Tunggu sejuk dan letakkan topping. Tabur sedikit chopped almond untuk hiasan. (Bownie akan mnjadi chewy bila dah sejuk).

brownies Pictures, Images and Photos
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam