سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Monday, February 23, 2009

++ Apakah kehidupan tanpa KAWAN?? dan apa itu KAWAN????

Sahabat Setia Pictures, Images and Photos

Kehidupan ini terlalu singkat utk kita bersedih.Kehidupan memberikan kita pengalaman.Pengalaman pula mengajar kita erti kematangan.
Kematangan mendidik diri utk terus mencari dan mencermati hakikat sebenar kehidupan..
{Sekadar secangkir luahan...untuk mengubati kesakitan terpendam}

Kata mama, sahabat tu ibarat lesung dan alunya.Tanpa salah satu darinya maka x boleh la kedua- duanya berfungsi.Dan jika hilang alu ataupun lesung tak ada apa yang boleh dibuat lagi.. Hmm begitu hebat tafsiran seorang ibu terhadap nilai seorang sahabat.

Kalau tak ada pergaduhan, perselisihan faham, persahabatan itu belum benar- benar kukuh untuk di uji.
Ia juga merupakan mekanisme mematangkan diri.
Hargailah sahabat kita selagi mereka masih ada.
Tunaikan tanggungjawab kita sebagai seorang sahabat yg betul2 bermakna.Maksudnya bila kita tak ada, kehilangan kita tu di rasai.

Untuk sabahat2 yang di kasihi teruskanlah apa yang kita perjuangkan selagi nyawa masih berbaki, selagi nafas tidak berhenti...

Make it R.E.A.L!!!

Apakah kehidupan tanpa KAWAN?? dan apa itu KAWAN????
Kawan merupakan tempat kita meluahkan hati...tetapi adakah mereka layak berada di tempat itu..sehauh mana seorang kawan boleh dipercayai...

1) kawan tu bkn mcm main FUTSAL. Mula-mula kejar..dah dapat sepak..
2) kawan tu bkn mcm main SKATE. Mula-mula gosok..lepas tu pijak..
3) kawan tu bkn mcm main RAGBI. Mula-mula tangkap.. dah dapat tendang..
4) kawan tu bknnya mcm PAMPERS.. dah pakai, buang..
5) kawan tu bknnya mcm BARANG KEMAS. Waktu baru beli pakai. Dah sengkek gadai.
6) kawan tu bkn mcm PELANGI. Hari cerah takde..hujan gerimis baru muncul..
7) kawan tu bkn mcm KERETA. Rosak skit,jual.. ambik kereta baru..
8) kawan tu bkn mcm CHIPSMORE.. skejap ade skjp tak..
9) kawan tu bkn mcm BANK. Bila dah takde duit, pegi kat sana ambik.
10) lagi…..kawan tu mcm ape ye?Huh? Haa..kawan tu mcm u ol la. .
bila i tulis post baru, u akan baca POST i dgn teliti sampai habis.


Walau ape pun tanggapan org tentang kawan.. bagi i, kawan tu penting.
Seorang kawan takkan biarkan kawan dia menangis, sedih, berduka dan sebagainya.
Kawan yg sejati adalah seorang kawan yang dapat diajak duduk dan berbincang tentang pelbagai perkara..
Bukan kawan makan kawan..
Bukan kawan talam dua muka..
Yang penting,seorang kawan akan sentiasa menghadiahkan senyuman kpd kawan-kawannya..


"Setiap yang manis kadangkala boleh menghiris, setiap yang indah kadangkala membawa padah dan setiap yang hadir bukannya takdir,mungkin menyuruh manusia berfikir..."
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam