سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, January 25, 2009

++ Ramallah lancar kempen burukkan Hamas.

RAMALLAH
Ramallah Pictures, Images and Photos

Jumaat, 23/01/2009 - Hamas menyatakan satu kempen yang dilancarkan oleh pemerintah boneka Dayton yang secara sistematik memburukkan Hamas dan kumpulan pejuan lain berikutan kemenangan Hamas dan pejuang lain ke atas Zionis-Israel.

Sebaik sahaja Zionis-Israel memberhentikan operasi mereka, media-media terus digunakan untuk memburuk-burukan Hamas. Beberapa pemimpin kerajaan boneka Dayton secara terbuka menghamburkan fitnah(kerajaan boneka Dayton merujuk kepada kerajaan yang dibentuk oleh Jeneral Amerika Keith Dayton. Antara pimpinan mereka Salam Fayad, Mahmud al Habbash dan Yasr Abu Rabi).
Antara tuduhan mereka terhadap Hamas ialah pemimpin Hamas korup, mencuri dan merompak harta rakyat Palestin. Tujuan propaganda in dilancarkan adalah kerana di saat ini banyak bantuan kewangan yang datang untuk membantu Hamas dan membangunkan semula Gaza. Ini kerana seluruh masyarakat dunia tahu bahawa kerajaan Hamas adalah sebuah kerajaan yang dipilih secara demokratik oleh rakyat Palestin. Mereka juga terkenal dengan amanah, komited dan bersungguh-sungguh membantu rakyat Palestin.
penterjemah : Abu Awatif
4 Responses to “Ramallah lancar kempen burukkan Hamas.”
hamas_mas

January 23rd, 2009 at 5:44 pm
apesal la diorang ni,,,HAMAS tak buat cam tu la,,depa tu dah usaha nak perangi israel ,,depa yang memperjuangkan shahid,,ni dok buat cerita buruk plak,,pe hal ni
jannah

January 23rd, 2009 at 11:05 pm
Puak2 yg buat fitnah kat hamas ni puak2 fateh,ketuanya mahmud abbas yg otak n pemikiran yahudi dan juga hamba abdi kpd presiden mesir husni mubarak.mereka ini sememangnya merancang utk menghancurkan dan melenyapkan HAMAS.segala sumbangan yg dihulurkan kepada Gaza,mereka akan memastikan sumbangan tersebut sampai ketgn mereka(fateh).sekiranya sampai kepada puak2 durjana ni alamatnya segala bentuk sumbangan tersebut akan habis dan lenyap begitu shj.segala2nya boleh berlaku.
Mas

January 24th, 2009 at 10:10 am
Mahmud Abbas Boneka! harus diganti ma President Hugo CHAVEZ! salut gwe ma Chavez, sampe Usir Dubes Isreal!! tapi laen ma Mesir.. malah m’nutup Rafah!!
i_dini

January 24th, 2009 at 1:05 pm
Sesungguhnya Islam itu datang dalam keadaan aneh……beruntunglah orang2 yg merasa aneh(Ghuraba’)

Kebatilan itu hanya boleh dizahirkan dgn oleh puak2 munafik, fasik, kafir, dan musuh2 ALLAH… ttp kebenaran itu milik ALLAH,, ALLAH berkuasa diatas setiap sesuatu!!
Sesungguhnya kebenaran itu ttp akan terbukti… “Mereka merancang dan ALLAH merancang… sesungguhnya ALLAH sebaik2 perancang…”(yg akan mengalahkan rancangan manusia….)
Wahai ummat Muhammad.. kembalilah kamu kpd ALLAH dan RasulNYA yakni Quran dan hadis…


HAMAS
hamas Pictures, Images and Photos-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam