سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, January 25, 2009

++ Coca Cola & Pepsi BOLEH memusnahkan manusia

boycott Israel Pictures, Images and PhotosPepsi Pictures, Images and Photos

Assalamualaikum kengkawan... last weekend, ada ustazah usrah kami beritahu... masa dia belajar kat mesir dulu, dia punya lecturer ada cerita... dulu ada sorang mamat yahudi ni datang egypt to study the muslims' lifestyle kat sana setelah serangan secara fizikal ke atas umat Islam tak berjaya. Dia nak carik jalan untuk serang cara lain.

boycott israel Pictures, Images and Photos

Tapi Alhamdulillah, dia telah diberi hidayah semasa dia dok study umat Islam kat mesir tu. dia beritahu lecturer ustazah ni, one of the things the jews do untuk hapuskan keturunan umat Islam is to produce coca cola & pepsi yang di dalamnya ada chemical to retard the reproduction organs for both men & women. menurut mamat tu, pepsi n coke xjual kat Israel.. sape2 minum brand ni pkir2la

Boycott Israel Pictures, Images and Photos

Sumber: Akhi Abu Hassan Al-Ariffin, Mesir

-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

4 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

afzan ; NA said...

dah lame tinggalkan coke, pepsi dan seangkatan since mmg nak boikot air gas..hehe..

nti ditag again :P

Najibah Ali ナジバ said...

wah bagus2, satu penghijrahan yang baik.. ana pun dalam proses memboikot barangan israel laknatullah ni.. air cooke & pepsi sebenrnya dari dulu lagi x elok diminum.. merosakkan organ dalaman badan..

kene tag lagi?? yihhaa! heee :P syukran jazilan!!

afzan ; NA said...

starbucks, kfc. mcD, pizza hut pun dh kene boikot...

err....coffee bean leh kot :P

Najibah Ali ナジバ said...

wah wah ..bagus2..semoga istiqamah ye. tu la starbucks , kfc,mcd dah boikot, la ni dalam proses nak boikot pizza lak.. eh eh.. pizza hut yahudi juga eh???..

coffee bean x yahudi kot, leh minum la.. hehehe ;p jap jap, nanti ana check jap..

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam