سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Saturday, January 10, 2009

++ Hanya ini yang mampu...

Saat dunia berdiam diri, hanya menyaksikan tindakan keji Zionis Israel dan embargo terhadap warga Palestin di Gaza, kini mereka kembali mengalami kekejaman biadab Zionis Israel!!

palestin Pictures, Images and Photos

> Bumi Palestina sedang merana..
> Bumi Para Anbiya' sedang dirobek..
> Bumi Isra Mi’raj Nabi SAW sedang dinistakan..
> Bumi yang disucikan sedang dikotori..
> Bumi kota suci ketiga setelah Makkah dan Madinah sedang diinjak-injak..
> Siapakah yang akan menolong?!
> Siapakah yang akan membela?!
> Siapakah yang akan mengembalikan kesuciannya?!
> Itulah negeri yang telah dimerdekakan oleh sang Al-Farouk Umar bin Khattab.. dan direbut oleh Solahuddin Al-Ayyubi..
> Marilah kita menjadi penolongnya, pembelanya dan penerus sang al-Farouk dan Al-Ayyubi!!
> Demi tegaknya Islam dan kejayaannya..
> Demi kembalinya kehormatan dan kesucian bumi Allah Palestina, bumi Al-Aqso yang tercinta dan bumi para Anbiya'!!

palestin Pictures, Images and Photos

> KEMBALI AIR MATA INI MENETES,
> KEMBALI DARAH SAUDARAKU TERTUMPAH,
> KEMBALI RATUSAN JIWA SYAHID,
> KEMBALI RATUSAN ANAK MENJADI YATIM PIATU,
> SAMPAI BILA ITU AKAN TERUS TERJADI?!!
> YA ROBB JADIKAN HAMBA SEBAHAGIAN DARIPADA PERJUANGAN UMATMU,
> UNTUK MEMULIAKAN SYARIATMU..
> AMEEN!!
> SALAM SAYANG+CINTA UNTUK SAUDARA2KU DI BUMI JIHAD PALESTINE!!
> ALLAH SENTIASA BERSAMA KALIAN!!
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam