سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, December 30, 2008

++ Jadikan islam sbgai 1 cara hdup….walau dmna kita berada..



** Setiap org yg mngakui keesaan Allah subhanahuwataala dn kerasuln mhmmd sallahualaihiwasallam adalah seorg muslim,akn tetpi bkn smua org islm mngenali islam dlm ertikata yg sbenrnya….tdpt mrk yg mganut islm bkn brdsarkn kpd kefahamnya yg sbenr tntg islm ttpi bdasarkn kpd kturunan dn ikutn semata2 lalu mngamalkan islm sbgai 1 kbiasaan sja,bkn sbgai 1 cara hidup…
Jadikan islam sbgai 1 cara hdup….walau dmna kita berada..

“ Setiap umatku akan masuk syurga kecuali org yg enggan .Mereka bertanya:= “Siapakah yg enggn itu Rasulullah?” Lantas Rasulullah Bersabda: Siapa yg taat kepada aku,msuk syurga dan siapa yg menderhakai aku adalah org yg engkar(enggan)..

( Hadis riwayat oleh bukhari)
jadilah kita seorg yg taat akn kepadanya…sama2 muhasabah diri.

**Masinnye air laut tidk mampu menyerap ke dalm isi ikan..
Tp..
Bila ikan itu mati…
Secubit garam pun sudh cukup untuk memasinknnya..
Begitulh hati…
Hati y hidup sgt sukar dinodai..
Tp..
Bila hati itu telah mati…
Dgn mudahnye dpt dpengaruhi..
Itulh prumpamaan jiwa2 insan..
Mudah leka..lupa dn alpa..
Sedarlh..dn same2 kta saling ingt mengingtkn…
Smoga hti kta dpelihara n trpelihara..

**Cinta pd hakikatnye suci n indah….
Tp….
Manusialh y mengotorinye dgn calitan nafsu dn syahwat…
Islam sbg agama y indah x pernah memusuhi cinta…
Malah islam sntiasa menyeru umatnya saling mncintai dan menyayangi….
Cinta brtambah indah dn suci apabila islam memagari dn mengawalnye dgn perbatasan syariat..
Hasil nukilan…
Serikandi islam…


0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam