سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Thursday, December 11, 2008

++ BERPOYE-POYE 2nd Version~

Salam alaik... love

huhu..keluaq lagi hari ni... berpoye2 versi kedua.. wawa.. sungguh seronok... tapikan... tak seronok pun ade..pasai pe?..erm.pasai kak Kinah tak dapat join same.. uwwaa~! sadis ler.. kalau x mesti happening dan bertambah pening macam minggu lepas.. uhuk2...xpelah kak kinah ku cayang..hehe..InsyaAllah ada rezeki kita kuaq sesame kay :D....

1st version

2nd Version

so kali ni aku berjanji dengan Afzan jer..a day before, afzan ada call.. dia inform aku pasal esok jumpe (11.December.2008)..hari ni le....aku kate jadik.. then, dia kate kat aku lagi yang dia nak tolong kawan dier surveykan baju bewarna biru untuk gathering NasyidFM nanti...so aku bagi cadangan kite ke First lady Ampang Park~

So hari yang ditunggu telah tibe.Aku dengan semangat nyer bangun awai..huhu..walaupun macam biase...sangat susah tuk bangun..huhu..mane tak nyer, semalam tido dalam pukul 4 pagi.. haha.

so aku selamat tiba di stesen KTM Serdang dalam pukul 9 pagi.. sampai je kat stesen, aku beli tiket sehale ke Stesen Kuala Lumpur..kelembapan tren ni menyebabkan aku tiba di sane dalam pukul 10 lebeh...so aku call Afzan..tanye dier kat ne dah.. dia kata dia lambat sikt sebab ade hal..

Photobucket

ok xpelah aku tgu..tga2 syok2 tgu..tetibe my perut buat hal la plak...hoho. dah aku menggagau mencari tandas..ler..apelah kan. boleh x tahu mane..haha... tu la , malas nak tanye orang punye pasal..
last2, aku call Afzan... tanye dier mane tandas kat sini. haha.. banyak gler kredit aku time tu call afzan semate2 nak tahu mane toilet....haha.. ngengong..

toilet Pictures, Images and Photos

puas jugakler aku dok mencari mane ler bilik kecik tu... last2 aku dengan beraninyer bertanye dengan makcik cleaner tu.. dia kata aku kene kuar tiket baru leh masuk tandas...ish ish, nampaknyer aku kene jumpe Afzan kat luar le nanti..xpelah! (aku bercakap sendiri)..

so dah selesai semua, aku pun mule la mencarik tempat menunggu.. tgu punya tgu punya tgu... muncullah afzan yang comei.. mule-mule aku tak perasan dier..sebab tengah syok menghayati permandangan di luar sane...huhu

nak kate aku tegur dia x jugak, dia tegur aku pun tak jugak. senang citer, kitorang same2 terpandang sesame sendiri..haha..so romantic ;p..

lepastu kitorang teruskan perjalanan ke Central Market, bercerita..pok pek pok pek..dah smpai..so, 1st stop kitorang dekat kedai souvenier..amik barang2 yang Afzan tempah hari tu tuk gath NasyidFM nanti..Selesai semua, aku beli Surat Khabar dan Majalah Rasa..(ha, mesti artikel Swiss aku kuar ni..aku cakap dlm hati)..aku membelek2 majalah tu, last2 jumpe...waaa..Alhamdulillah..ade!..

Photobucket

Paid for the mag n newspaper,then kitorang jalan2 mengusha barang.. dah puas, kitorang terus ke stesen PUTRA LRT (walaupun da terlajak nak ke stesen Komuter)...meneruskan perjalanan ke Ampang Park, (Afzan nak survey baju jubah kaler biru tuk kawan dier)..survey punya survey takde yang berkenan.. jalan2 jap kat Ampang Park, then kitorang ke Times Square..

sampai ke stesen LRT Star Hang Tuah,on the way nak ke T.S, tetibe kami di tahan oleh 2 orang dr MAKNA (Majlis Kanser Nasional) or National Cancer Council, minta donation.mule2 adalah sorang ni..pok pek dengan aku, so aku dengar jer..then tibe sorang ni (yang aku leh gelarkan dia sbgai atuk) mulelah terangkan aku tentang kanser ni.. oklah fine aku dengar lagi..pastu last sekali dia minta donation kat aku.. tapi dengan syarat kene ada kad kredit,ataupun cek.So dia mulelah tanye aku soalan ni..

mule2 dia tnye aku, kalau-kalau aku ade kad kredit..billing Pictures, Images and Photos ke, Master card Pictures, Images and Photos ker..bank account ade x..aku cakaplah yang aku ni xde kad kredit..pastu last2 aku cakap kat pakcik tu, tabung haji ble x??? terkezut dier dengar aku cume ade tabung haji jer... hahaha.. nak tergelak sebenrnye..tapi aku selambe... terus meneliti pamplet yang dia bagi tu... huhu..dia ingtkan aku dah bekerja..sebab tu dia aku...huhu..(adakah aku seperti orang sudah bekerjaya?..wawawawa...)

then sekali lagi kitorang meneruskan perjalanan ke T.S, kali ni kene tahan pulak dengan budak jual krim muke..aiseh! ape pulak lepas ni..aku bagi je budak tu pok pek pok pek pasal produk kecantikan dier..(huhu..afzan, senyap2 sude~;p)dah sudah, kitorang pergi dari situ..dalam hati cakap (harap2 x kene tahan lagi ler)...

pastu kitorang terus ke Photo Sticker Studio.. buat pikura..masa ni memang seronok~ gelak je memanjang..as u all can see kat bawah ni, gaye muke yang kitorang buat... huhu..
(kalau kak kinah ade mesti lagi syiok~)..

Photobucket

settle semua,tengok jam dah pukul 2 ptng..kitorang ke surau, solat Zohor.. selesai, kitorang gi mamam..masa tu perut da berkriok...kriok...kitorang terasa sangat lapar.. huhu..(dah macam puase setengah hari plak)..mane x nyer, masing2 x breakfast.huhu..mule2 aku cadangkan makan MC D..tapi macam da biase sgt.. pstu, Afzan cadangkan pulak makan kat Kenny Rogers..aku cakap, kalau dengan family ok le.. huhu..sebab kalau makan sendirik2 takut budget lari.. haha.. ;p

Finally, aku cadangkan makan kat Johnny's Restaurant.. boleh tahan jugak harge & masakan dier..Afzan kate ok gak... xpernah makan kat sane. so cantik ah.. alang2 tu boleh aku kenalkan dia dgn masakan ala2 cina tu..sodap sesangat! buurrpp! Alhamdulillah~

Makan2..borak2.. bergambo.. tibelah masa tuk pulang ke rumah masing2..tapi sebelum tu, kitorang sempat lagi usha2 gadjet kat Sony Style..Afzan survey MP3..dah puas, kitorang balik semula ke stesen LRT star Hang Tuah, beli tiket & Sayonara.....~

Photobucket




P.I.K.U.R.A.K.A.M.I

5 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

sakinah said...

waahhh sangat hepi la tengokk

Najibah Ali ナジバ said...

huu... erm hepi2 tapi akak xde so macam kurang hepi tu.... huuu~ tapi siyes last week memang syiok r....

afzan ; NA said...

yerp yerp...i agree...last poye2 is more happening...sob sob :((

Najibah Ali ナジバ said...

huu...xpelah..mgk nanti ada rezki kite kuar lg kay... All the best 4 both of u :)

afzan ; NA said...

wah...mekaceh mekaceh =D

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam