سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Friday, November 14, 2008

++ Restoran Halal Sudah Tamat Tempoh ?

Photobucket

Saya agak terkejut apabila melihat senarai restoran halal di Malaysia di laman web Jakim

(BUKA DI SINI). Saya dapati majoriti restoran yang diberikan sijil halal sudah pun tamat tempoh. Saya tidak pasti samada pihak JAKIM yang belum 'update' senarai di web tersebut ataupun ia memang benar-benar berlaku. Jika hal ini benar-benar berlaku, kelihatan terlalu banyak restoran yang cukup popular dengan cop halal jakim rupanya sudah tidak lagi di bawah penyeliaan dan tanggung jawab halal oleh JAKIM.

Secara peribadi, saya amat mengharapkan suatu tindakan dan follow up dilakukan oleh pihak JAKIM terutamanya berkenaan status halal restoran terbabit. Berikut adalah beberapa contoh restoran yang web JAKIM itu, ia hanyalah petikan dari 3 halaman dari 100 halaman.

Sekian

Zaharuddin Abd Rahman

www.zaharuddin.net

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam