سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Saturday, November 8, 2008

++ Oh pasal saye??..ye ye..About me!


Cara2 nak lilit tudung ala Arab (jgn tercekik sudah) ;p .. Click 4 enlarge

Photobucket

Kalini ana di tag oleh Ukhti Afzan yang cun .. makasih yea :)

My Top 10 Most Favorite Foods ;


  1. MAKANAN HALAL
  2. Mum's Home Cookin'
  3. Lasagna
  4. Pizza
  5. Seafood
  6. Ayam -- apa jenis lauk yang ada ayam, ana layan :D
  7. Fondue
  8. Raclette
  9. Roti dicanaikan aka Roti Canai
  10. Vadey..amma~! ;p

Photobucket

10 Things I Love Doing ;

  1. Suke dok depan Internet 24 jam 7 kali seminggu.. kalo xde tu, buzz la eh!
  2. Baca blog yang 'wujud' di internet
  3. melihat, mendengar & memerhati
  4. Menyakat hamba Allah yang rapat dgn ana
  5. Main dgn budak tomei & babys
  6. Mendengar lagu
  7. Download lagu
  8. Menyanyi lagu2 yang terdetik di fikiran
  9. Tgk video di U tube
  10. Lihat muke emak dgn penuh kasih sayang & senyum..hehe dapat pahala beb!


Photobucket

5 Things I Love Doing When I'm EMO ;

  1. Marah x tentu pasal.. ish ish..[bawak beristigfar]
  2. Moody
  3. Duk senyap2 dalam bilik , bila da ok baru kuar
  4. Nak nangis je.
  5. xnak jumpe sesape sebab takut orang tu jadi sasaran kena marah

Photobucket

5 Types of guys I Adore ;


  1. Belive in me~
  2. Love & accept me who i am~
  3. BERIMAN~! yup.. itu yang paling penting~
  4. Yang x cepat menilai seseorang~
  5. Hormati orang tua~
  6. Romantic & Independent ~


Photobucket

5 Things I Love Doing When I'm Happy ;

  1. Ucap Syukur Alhamdulillah berjuta kali..
  2. Gelak,sengih, + senyum sorang2.. (ni kalau sorang2 je)
  3. Happy jer...aka in a good mood
  4. Bangun tidur sambil tersenyum
  5. Appear online to everyone


Photobucket

5 Things I Wish To Happen ;

  1. Dapat pilih mana2 pintu syurga
  2. Dapat menyambung pengajian di UPM dlm jurusan Digree Language & Linguistic in German
  3. Seluruh Hamba Allah sempat bertaubat sebelum tibanya Hari Kiamat
  4. Dapat menyambung study di Germany / Switzerland juga~
  5. Mendapat seorang jodoh yang beriman & soleh...
  6. Tambah 1 lagi bleh??.. hehe..Nak jumpe family angkat & kawan2 di Switzerland & Germany.. Sobs! sobs! daaaann banyak lagilah wish yang belum terlaksane...


INSYALLAH~~~~ Amiiin!! ;)

Photobucket

My Top 5 Most Addicted playlist ;

  1. Tokio Hotel
  2. Kyra
  3. BassHunter
  4. Mawaddah
  5. Lord Of Dance & banyak lagi da...


Photobucket

5 Persons I Wish To tag ;

  1. Hana Brunei
  2. Enchek Camera
  3. Kiden
  4. Aishun
  5. Sesape yang sudi jawab tag~


Photobucket

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam