سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Thursday, November 6, 2008

++ Mein Gruen Zimmer.. My Green Room. :) @ Wonderful World of Disney~

Welcome to ma crib~

Photobucket

Photobucket

My room... place dat i spend most of ma time when i feel wanna enjoy ma self.. listening to music.. Relaxing or just sitting while reading my fave. mags or books ... I love to decorate my own room as u all seen.. wish to be an interior designer but not as a professional..but as a hobby..

Photobucket

Photobucket

Design - Western Style & Middle east style..

acctually, before dis bilik ni adalah bilik 'study room'.. ana dulu berkongsi bilik dgn kakak & adik perempuan ana.. well, ana rasa xde privacy sebab bilik x besar sgt untuk 3 orang tidur..so ana minta permission abah tuk move to another room.sebab selalu jugaklah kena sound dgn kakak ana sebab ana bukak lagu agak kuat.. so bilik 'hijau' ni ana bebas nak buat apa sj.. so bebas punya bebas .. lihatlah hasilnya ana decorate cukup2 bilik ni.. bagi CUN!

Photobucket

Ruangan santai... bantal-bantal ala2 arab , radio, dan kerusi bulat.. diletak khas tuk kawan2 atau saudara-mara yang ingin 'lepak' di bilik ana.. jadi sambil dgr musik boleh dok bersembang tanpa menganggu ruang beradu..

Photobucket

Perhiasan dari Sudan & Dubai..

Photobucket

Meja study..

Photobucket


Pintu keluar (bahagian belakang)..

Photobucket

well design bilik ni xlah se'cun' mana pun for a beginner.. So if u all ada apa2 pendapat, jangan malu jgn segan luahkanlah diruangan comment yea :D

2 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Zul-Elle said...

Salam-salam-salam tgh. malam,

Sebelum Mr. Eric Leong bagi komen, ni sedikit komen pakcik:-
1. X leh call 'my green room', kena panggil 'wonderfull world of disney' sebab byk. impian boleh dilayan bile ade lam bilik, tul?
2. Klu le ade hambe Allah tumpang rehat jap sbb. pening, atau sakit kepala, alamatnya tambah berdenyut le kepalanye, sbb. dia confuse dia ade di mana, kat senegal ke, kat morocco ke, kat Oklahoma ke, kat Segambut ke... he heheee.
3. byk.2 gambau yg. terletak kat pintu tandas? oppps! pintu keluar, ade satu gambau tu cam selalu jumpe jer... kat ner ye... oh ye, dia muncul tiap kali post a comment, tul?
4. Elok juge dibuat satu hari as a open day and jumble sale! Misti sold out punyer koleksi padang pasir tu, termasuk bantal2 ala arab tu, ha haha hah
well, tu aje kot. Saje nak lawak santai dgn. Anti Ya Najibah. Jgn. marah, nanti kena jual.

Wassalam...

Najibah Ali ナジバ said...

salam salam.. hehe.. ewah2..sudah pandai anta beri komen yang panjang lebar ye.. hehe..bagus2...syukran jazilan :D

oklah tuk soalan anta yang pertama ana jawab: hehe..boleh juga kalau dipanggil wonderful world of disney.. hehe ..sebabkan kalau boleh dapur pun ada nak letak sekali.. hehe..tapi memandangkan ruang hampir xde..ana terpaksa lupakan hasrat tu.. hehe apa2 pun peti ais dah ada tu.. hehe..

soalan 2: jawapannya: hehe..barulah namanya WORLD..semua ada..hehe cuma ciri2 negara lain masih dalam proses.. hehe..InsyaAllah jika ada ruang yang lebih besar...ciri2 seluruh negara akan di buat..hehe p/s kalau hamba allah yang tumpang berehat tu sakit kepala lagi, ana bagi pil panadol banyak sikit xpun ubat gegat.. haha :P

soalan 3: jawapannya: hehehe..satu je yang kurang dalam bilik ni..tandas nyer xde.. hehe..gambar2 banyak yang ditampal di pintu tu , sebenrnya itu pintu keluar..sepertimana anta nampak perkataan exit tu.. hehe.

soalan 4: jawapannya: eh eh jumble sale?..ish ish ponat den hias lawa2 nak wat jumble sale? hehe..rasanya xkot.. kalau rasa mcm nak tukar lain, InsyaAllah akan di buat.. p/s masih dalam penilaian..hehe..syukran tuk comment yang memberansangkan itu.. :D salam tengah malam juga ya anta Zul~

wasalam..

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam