سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Monday, November 24, 2008

++ Made in Japan .. Very Good .. So damn good !!!!

Proton Saga Pictures, Images and Photos

A Japanese man was in a hurry to go to the KLIA airport, so he took a
Proton taxi. The taxi driver took his sweet time driving within the speed
limit but the Jap was getting impatient.

The following is their conversation on the way to the airport.

A Toyota Camry overtook the taxi ..... zoom ....
Jap : "Look .....look ... Toyota !! .....very fast!!!.... made in Japan !
Proton...no good.... made in Malaysia ."
Driver : "yah ......"

After a few minutes a Nissan overtook the taxi .... zoom.

Jap : "look ...... look .... Nissan !!! ..... very good!! very fast ! made
in Japan ! Proton.... no good.... made in Malaysia ."
Driver : "yah ......yah ...

After a few minutes a Honda overtook the taxi ...zooom. !

Jap : "look ...... look ... Honda !!.... very GOOD !!.... very fast
!!....made in Japan ! Proton...no good...made in Malaysia"
Driver : "yah .....yah ...yah ....!"

Arriving at the airport. Jap going to pay the taxi driver.

Jap : "How much ?"
Driver : "RM150/-"
Jap : "Oh .... very expensive ..... you overcharge !!"

Driver : "Noooo ...... look .... look .... Sony meter !!....very good
!! .....very fast ! ...... Made in

Japan Flag Pictures, Images and Photos
."

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam