سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, November 9, 2008

++ KLCC - Makan2 - Jalan2



Salam.. erm hari ni ana dan family jalan2 di KLCC... rasanya sudah berminggu xkeluar bersama keluarga.. mklmlah adik ana Muhammad sibuk berjuang di medan peperiksaan.. [ peperiksaan akhir tahun ] & semalam hari terakhir exam.. jadi hari ni dia ada masa tuk me'release'kan akal fikiran setelah penat memerah otak...

so, xperlu dicerita panjang2 ... kami ke KLCC sebenarnya bertujuan melihat pameran & promosi broad band Maxis terbaru... yang berlangsung di Concorde... tapi masalahnya, kami x ketemui 'booth' Maxis itu..tapi apa yang kami nampak cuma pameran yang berkaler kekuningan.. erm..( Digi lah..) hehe.. so, abah ana tanya ' ebah, mane promosi tu? kate ade?..ni Digi ni~' dengan berkeyakinan tnggi ana kata sepatutnya promosi tu hari ni, tapi kenapa xde.. 'jap ebah check msg yang Hotlink hantar kat ebah tu...' kata ana pada abah..

tetibe, belek punya belek ....sebab cari msg hotlink x jumpe... last2 jumpe.. Alhamdulillah.. ana pun bacalah pelan2 msg dr Hotlink tu yang berbunyi.... 'Maxis Broadband launches the Dell Mini 9 with buit-in modem. Visit us at Maxis Centre KLCC on 6-7 Nov 08 for more details.......' erk~~! ana tanya mak... ' mak hari ni berapa hari bulan eh??... emak jawab.. erm entahla, 8 kot... SAH! tersilap tarikh daaa... ana dengan nada selambe nye berkata pada abah, ' abah promosi tu semalam lah last~... pastu ana berkata pada mak pula ' emak, apelah diorang ni kan, kalau nak buat promosi biarlah hari sabtu , ahad.. ni last day hari Jumaat.. apelah kan~...' emak tidak jawab apa-apa cuma mampu tersenyum..

Setelah tu, abah mencelah ' kite pergi je lah ke
Maxis Centre mana tau ada buat promosi lagi ke?..' ana berbisik dalam hati.. 'erm betul gak tu kan!'... so tibalah ke Maxis Centre... tanpa memandang kiri kanan, anak mata ana terlihat kearah sebuah papan iklan yang tertulis ' Maxis Broadband'.. haaa.. betullah tu... ada lg rupenyer.. Alhamdulillah.. mule2 agak segan nak tanya di kaunter perkhidmatan pelanggan.. tapi mak ana paksa... so, beranikan diri ni... hehe. bukan takut, cume malas nak tanye.. entahle..sebab ana ingtkn ayah orang pertama ke kaunter tu, hendak bertanya pd staff maxis tu.. rupenyer dia ambil broucher tu dan pergi.. la..... xtanye rupenyer.. jadi ana kenalah tanye.. [berapa banyak tanye daaaa..]...

bla..bla..bla... kami x jadi beli broadband tu.. sebabnye.. erm entahla..sebab apa eh.. oh yea, abah kata, dia cuma nak survey dulu benda tu...pastu dengan xde segan silunya ana keluar dengan perasaan agak seediikitt keciwa... anyway, xpelah..mgkn abah nk beli yang lagi bagus ke.. sape tau..

so, penat berjalan, kami singgah di Restaurant Sundanese...hehe bukan SUDANESE tau.. ayat hampir sama tapi juadah makanan yang amat berbeza.. kami makan tengahari+petang = Tengapetang di sana.. mklmlah, x makan tengahari di rumah..puasa sekerat hari.. so bila dah petang masing2 perut berbunyi...kelaparan.. di sana kami makan dengan seleranya... p/s kami dah baca doa makan dulu... hehe






Burrrppp~! Alhamdulillah.. syukur pada Allah, kami dikurniakan rezeki pada hari ini.. Amiin.. sudah kenyang.. kami ke Galeri Seni Petronas...sebenarnya kami xde pun plan nak ke sana.. tapi abah dengan baik hatinya membawa kami melihat hasil2 karya fotografi daripada jurugambar2 yang professional...satu pengalaman yang agak menarik :)





then, dah puas pusing2 satu galeri tu, kami mengerjakan solat Maghrib di Surau.. selesai semuanya kami ke butik Turky Fashion.. erm. MashaAllah..jubah2 di sana sungguh cantik2 belaka.. tapi..tak larat harganya.. Ya Allah...mahal sungguh!.. antum bayangkan jubah jeans yang diimport dari Turki berharga RM700 + itu yang paling murah... dan yang paling mahal yang ana lihat..RM 2 ribu lebih... itu baru yang ana tgk.. yang ana x tgk lagi... berapa pula hrga nya?.... SubhanAllah.. Terkejut ana & emak~

sudah puas mencuci mata melihat kecantikan jubah2 dari Turki ni, kami singgah ke Coffee House, minum coffee...melepaskan keletihan di seluruh anggota badan sebelum meneruskan pejalanan pulang ke rumah...


0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam