سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, October 26, 2008

++ "Why do Muslim women wear the hijab?"

1. when a woman is covered, men cannot judge her by her appearance but are forced to evaluate her by her personality, character, and morals.The hijab is not a responsibility, it's a right given to us by our Creator who knows us best. It's a benefit to me, so why not? It's something every woman should strive to get and should want.

2. The hijab provides them with an identity. They don't have to tell people they are Muslims. It shows.
3. Some people may think that the more a woman covers, the less freedom she has. But, according to Muslim tradition, it is actually the opposite. The less she wears, the more she is degraded and the more she is put in the line of fire of male criticism.People have to understand that we (males and females) are not equal in body image but we should be equal in rights, in justice. Taking off your shirt will not make you equal to a man; it'll make you lower. Why? Because the woman's body is created differently

One study, done at the University of California, found that media photographs emphasize the faces of men but the bodies of women. In the average picture of a woman, less than half the photo (45%) was devoted to the woman's face. In the pictures of men, nearly two-thirds (65%) of the photograph featured the man's face.

The same article reports the results of an experiment conducted with a group of 40 male and 40 female college students. These students were told that a study of freehand drawing styles was under way and were assigned to draw either a man or a woman, capturing "the character of a real person." It was observed that the men drawn had very distinct features, with close attention paid to facial details. However, the images drawn of the women were mostly of the body, with the faces vague or even featureless.


Perhaps, as women de-emphasize their bodies, this severe imbalance will be at least partially rectified. Meanwhile, Islam provides a solution to this problem - one which dignifies and honours all women.

2 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Zul-Elle said...

Assalamualaikum...

Wanita yang berpakaian mendedahkan aurat bukan sahaja menzalimi diri mereka sendiri dengan dosa-dosa tetapi mengakibatkan orang lain turut teraniaya. Lelaki yang tergiur memandang aurat wanita ini turut akan ditimpa dosa-dosa.

PELIHARALAH AURAT! Wassalam.

Najibah Ali ナジバ said...

waalaikumsalam warahmatullah ya anta. betul, ana setuju 100% pendapat anta itu kerana berlakunya banyak kejadian2 atau kes-kes yang tidak diingini adalah disebabkan pemakaian wanita itu sendiri. jadi, jika aurat di jaga insyaAllah perkara2 maksiat akan dapat di elakkan.. wallahua'lam..

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam