سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, October 26, 2008

++ Jalan-jalan n makan-makan @ Secret Recipe, KL Sentral



Salam alaik...

hari ni ana bersama famili tercinta kuar jalan2 di Kl sentral & Klcc jew.. hehe
cuaca yang agak mendung dan kadang2 tengelam timbul matahari membuatkan ana terasa ada 'mood' untuk keluarga berjalan2...tapi nak tak nak..ana kena juga keluar hari ni.. sebab ada 'hutang' yang perlu ana bayar pada kawan2 kelas ana semasa di universiti dulu..
sebenarnya bukanlah hutang ana pada mereka.. cuma lecturer ana telah mengamanahkan ana supaya mengagihkan duit bayaran semasa kami mengikuti perkemahan ke Taman Negara dulu..

kami brjnji berjumpa di Kl Sentral pada pukul 1 petang & tepat pukul 1 ana & famili tiba disana..tapi..agak mengecewakan..hmpir satu jam ana tunggu di sana..tapi sorang kawan ana pun belum muncul2..letih menunggu..ana & umi mengambil keputusan solat Zohor dulu.. selesai solat zohor, barulah ana menerima pesanan ringkas (sms) drpd salah seorang kawan ana ni...mengatakan dia sudah menunggu di hadapan Mc Donald dan setengah jam kemuadian, ana bertemu dgn kawan2 ana yang lain.. sudah selesai langsaikan hutang kawan-kawan ana tu, ana dan famili makan tengahari(ghada) di Secret Recipe..makan2,borak2..kami ke KlCC, beli barang sikit..then balik....

p/s huhu sadis x dpt jumpe mizie.. ngeeee~~~ mizie len kali eh... hee

so dibawah ni ana sertakan sekali gambar memori bersama famili jln2 & makan2 di kl sentral... Tafaddhal~~~ :D


0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam