سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, October 12, 2008

++ Ustaz Akhil Hayy~ Dulu & Kini..

Artikel ini memaparkan koleksi video penyanyi nasyid dan penceramah agama terkenal, Ustaz Aki Hayy Rawa. Jika dulu beliau terkenal sebagai 'rockers' apabila menjadi vokalis kumpulan rock "Riyadh", namun alhamdulillah kini, beliau merupakan seorang penyanyi nasyid terkenal dan kerap kali memberikan ceramah agama di seluruh Malaysia. Jualan album beliau yang berjudul "nasyid Lagenda" telah terjual melebihi 35,000 unit. Buat pengetahuan semua, jualan album Datuk Siti Nurhaliza pun susah nak capai 30,000 unit sekarang ni. Moga Allah terus berkati usaha Ustaz Akil Hayy dan terus diberi kekuatan untuk berbakti dan mencurahkan masa dan tenaga untuk Islam..Takbir!!!

DAHULU

menyayikan lagu 'Melodi Cinta Lama' bersama kumpulan rock 'Riyadh'


KINI

interview bersama rancangan Melodi,"standerrd"

menyanyikan lagu 'Perjalanan', duet bersama kumpulan nasyid In-Team


Apa kata Allah mengenai hal ini??

"Orang-orang bodoh (yang kurang akal pertimbangannya) akan berkata: Apa sebabnya yang menjadikan orang-orang Islam berpaling dari kiblat yang mereka mengadapnya selama ini? Katakanlah (wahai Muhammad): Timur dan barat adalah kepunyaan Allah (maka ke pihak mana sahaja kita diarahkan Allah mengadapnya, wajiblah kita mematuhiNya); Allah yang memberikan petunjuk hidayatNya kepada sesiapa yang dikehendakiNya ke jalan yang lurus." -Surah Al-Baqarah,142


Anda bagaimana? Adakah sinar hidayah di dalam diri anda kian terserlah kerlipannya atau sentiasa pudar dari hari ke hari?? Peringatan untuk semua terutama kepada penulis. "Ya Allah, Tuhan yang Maha Pemberi hidayah, berilah kami taufiq dan hidayah yang berpanjangan. Matikanlah kami dalam keadaan beriman."

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam