سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, October 29, 2008

++ Roland HD1 Digital Drum Set



Setelah puas bermain alat2 muzik (walaupun x banyak mane pun & x serious sgt) seperti kompang & layan keyboard adik, kali ni 'Digital Drum Set' yang ana impikan selama ni...

sebenarnya masa sekolah menengah dulu, ana bermain percussion drum..cuma dah lama x main, since masuk universiti.. so tetiba rasa macam rindu balik nak main alat muzik ni...

semangat nak bermain drum ni tiba2 datang bila kumpulan nasyid Mawaddah guna percussion ni semasa mendendangkan lagu nasyid mereka... so why not ana cuba pula kan?...

erm..bila leh dapat eh?...

Takpe2..InsyaAllah...satu hari nanti..Amiin.. :D



Video - How to play Roland HD1 Digital Drum Set.. enjoy~

6 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Zul-Elle said...

Salamm...

"Sementara menunggu padi masak, elok le berjagung2 dahulu",
Maknanya, sementara set drum digital nak sampai, elokle belajar main kompang dulu ker, ketuk rebana ubi ker, paling2 main kerincing sama tamborin dulu.. amacam dik, boleh ker...

klu lawak, senyum lah ye..

Najibah Ali ナジバ said...

hehe..Alhamdulillah ana sudah mahir dlm bermain kompang, cuma perlukan latihan. sekarang ni ana nak cuba lebih mencabar sedikit..sebab ana minat tgk kump mawaddah bermain drum lagu2 yang di dendangkan.. kebetulan adik ana bermain keyboard, mgkn jika ana bergabung dgn adik mgkn akan hasilkan sesuatu..siapa tahu kan. syukran untuk pandangan itu.. :)

Najibah Ali ナジバ said...

maaf lupa jawab salam.. Waalaikumsalam :)

Zul-Elle said...

... sambung sikit jer sebelum zzz, klu ade offer utk. vokalis nanti gi tau ler, hehehe. wassalam and gud dreammm!

Najibah Ali ナジバ said...

hehehe..InsyaAllah.. :D

Najibah Ali ナジバ said...

& syukran jazilan.. hehehe..

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam