سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Saturday, October 25, 2008

++ PETRONAS Family Day at PERMATA, Bangi

(klik gambar utk gambar besar)

Family Day at (Petronas management Training Centre) in Bangi..

Date: 25th Oct 2008

Theme: Balik kampung

Julung2 kalinyer Petronas Carigali mengadakan hari keluarga sempena Hari Raya Aidilfitri.. hampir 300 orang ahli keluarga Petronas hadir dalam menjayakan program ini.. ana & family tiba di Permata pada pukul 8 pagi..waktu tu belum ramai lagi yang berkumpul di sana. well, mula2 agak membosankan..sebab tak ramai orang yang ana kenal..tapi Alhamdulillah lama kelamaan ana sempat berkenalan dengan seorang warga kerja petronas ni..Omi Khalthum nama dia..dari Maritania (jiran dr Marocco). erm. agak terkejut juga, sebab ana belum pernah dengar negara yang dia tinggal tu..

anyway,selepas di 'explain'kan oleh salah seorang kawan omi ni..barulah ana tahu di mana dan serba sedikit tentang Maritania tu..so..program sepatutnya bermula pd pukul 9.30am. tapi biaselah..janji melayukan.. hmpr pukul 10..baru bermula program. Terik matahari mula menyucuk2 kulit ni.. nak tak nak, kenalah 'follow d program'.. samp
ai dekat booth no 14, kami ditugaskan untuk menghias booth..kena bagi cantik2 , cun2..adik & ayah ana kena menganyam ketupat..[bukan drpd daun kelapa] tapi dari reben.. pergh..agak susah..sebab besar & licin.. ana, tukang tgk & bagi support aje..hehe.. sambil2 tu, sempat juga berbual dengan Omi & kawan2 dia..

kadang2 tu, teringat la pulak time family day di Sudan dulu..yelah..lagi meriah..mklmlah..kali ni family day agak pasif sikit..sebab masing2 pakai baju raye.. dah cantik2 xkan nak adakan program lumba lari pulak kan..huhu
oklah..antara program yg berjaya di jalankan sprt: mencari dui
t raya, menganyam ketupat, teka lagu raya, masukkan kad raya dalam sampul raya dan mcm2 lagi..ana pun x ingt. ana dalam banyak2 program, cuma 1 yang ana join..teka lagu raya... itupun berkumpulan.. yang join tu semua warga veteran ana yang paling muda. syarat2 pertandingan ni, kami kena meneka lagu & nama artis..sebanyak 51 lagu raya di perdengarkan..dan separuh drpd tu sempat kami habiskan sebab tak cukup masa.. [apa2 pun, kami tetap mencuba]..

selepas tu..kupon yang telah diberikan sebelum ni, ana tebus dgn goodies..not bad juga goodies yang ana & family dapat..antaranya: Swiss Knife, safety kit, dn gule2+cokelat..[ni pun ade ke?..layan aje la]...sebelum tebus tu, adelah prosedur yang kene ikut..well.. biaselah protokol...

later, kami pergi ke dewan tertutup..dan masa tu la, mcm2 aktiviti di jalankan..antaranya pertandingan congkak, karaoke
lagu raye..persembahan lagu2 hari raya.. & cabutan bertuah.. lepas tu, kami 'break for lunch' selama 20 minit..then sambung semula.Disambung dgn nyanyian lagu2 raya oleh warga kerja Petronas.. nyayi..nyayi..nyayi..cabutan bertuah... then lebih kurang dalam pukul 2.30 tamatlah aktiviti.. p/s agak jenuh juga nak tgu smp hbs prog. ni.. SELAMAT HARI RAYA semua.. hehe..tinggal lagi bape hari nak DEEPAVALI...

so
HAPPY DEEPAVALI to all Indians outther.... =)

ala..syawal nak habish da... sobs..sobs..!

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam