سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, September 23, 2008

++ Tag Tag Tag.........SEKALI LAGI~~~

Tagged Menagged IV

Pagi tadi...genap lah pukul 6 pagi..ana saje2 tengok kalau-kalau ada orang beri komen...tup tup..ternampak satu komen ni yang mengatakan ana di tag.....oh tidak!!....tapi dalam hati,suke aje...huhu
Antum semua nak tahu ana di tag oleh siapa?....jeng..jeng..jeng......
seorang hamba Allah yang sejak Azali tinggal di Sudan...eh eh..yeke??..
namanya Taqiyuddin (maalish kalau tersilap taip nama)..hehehehe....ataupun dikenali sebagai Din Belo..Belo...hmm..aih..awat nama camtu..uniknyer..
so din...jie reply ur tag..dengan suka hatinyer.... ;)


Tukang tagged : Kiden Belo-Belo


Ini undang-undang tuan kemah yang telah di tetapkan...jadi tolong FOLLOW~!
* Link to your tagger and post these rules on your blog.
* Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
* Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
* Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog .

gambar seperti yang tertera di ID card buatan sendiri

erm. 7 Fakta tentang ana??


** nak cakap camne pun xsure....cuma apa yang pasti ana ni suke bergurau secara spontan....erm..kalau yang lebih specific lagi..makingninto jokingnonte..(so antum fikirlah sendiri yea!)..huhu..clap..clap..

** ke second....suke dok depan komputer sampai bergelang mata...mana x nyer..hampir 24 hours depan pc...mencari maklumat berguna untuk di kongsi bersame dgn antum semua..tapi amal ibadat kena stabil juga...

** ana ni jenis susah sikit nak tidur...erm...insomnia kot.....entahle...kenapa..ana pun tak tahu....tapi kalau dah ngantuk sgt....pengsan juga...

** ke vier (empat)..ana kalau antum nak tahu..ana ni dulu pakai breaces.....ala pelekap gigi tu...erm..nak kata gigi ana ni jongang x juga..tapi doktor nak kate camtu..jadi kene pakai jugak..erm..selama 4 tahun.ish ish..sedis betul..sepanjang guna breaces tu...sakitnya..erm..Allah saja yang tahu..nak makan..mcm nak patah gigi....pastu..kat sekolah kawan2 mesti ada ejek..gigi besi...kalau balik kampung...pakcik2 nyakat dia gelar ana dan kakak..gigi hantu...ceh! ade ke patut...ish ish.. x patut..x patut...

** ke feunf (lima)..salah sorang anak yang agak pelik perangainya..em..bukan pelik cam alien..cuma..pemikiran terlalu ke hadapan sgt..sampai xde brek nak tekan...pastu ana ni..jenis hot sikit...jadi..maaflah yea kalau2 terkasar bahasa ke selama berkenal-kenalan..mklmlah ana ni dulu tomboy..tapi sekarang dah insaf..... ;-(

** ke sechs (enam) ... ana ni orang kata sombong kalau baru2 kenal..mungkin sebab nada suara yang agak tegas & muka sedikit masam..hehe..dalam proses tuk jadi manis..apa2pun kenal dulu..baru tahu ana mcmmana.. kalau dah kenal...ada yang kata ana ni..pelawak spontan..sporting..dan cepat mengelabah...huhu

** ke sieben (tujuh) & juga terakhir...ana ni memang x terer math sejak menjak kena jentik dgn ayah ana di telinga...hmm darjah 2 lagi..time tu kene hafal sifir...lambat sgt pickup.. terus jari ayahku terhinggap di telinga kurang beberapa saat...tu terus fobia math...ish ish ish....nagis teresak2..sampai sesak... hihi...so kalau nak beli apa2 yang ada kena mengena dgn math.....sila bawa kalkulator atau gunalah otak anda yang bijaksana... (mak aii..panjanglah pulak..)


7 makhluk tuhan yg ana nak tag:

  • Aishun
  • enchek Camera
  • suraya
  • Fareeha
  • dan sape2 saje yang rajin nak jawab tag...

2 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Tantei-chan said...

hey! sry lame x bls...ok...i'll do the tag thingyXD

Najibah Ali ナジバ said...

orait bebeh. :D have fun.. XP

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam