سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, September 9, 2008

++ Petua hilang ngantuk ketika memandu

>Semua orang, apabila memandu kereta terutama untuk perjalanan jauh spt
>balik kampung berhariraya, travelling kerana tugas rasmi dsbnya, akan
>merasa mengantuk yg teramat sangat ketika memandu. Hal ini boleh
>mengundang padah kerana hanya sedetik shj anda terlelap ketika memandu,

>kemungkinan untuk anda ditimpa kemalangan adalah 99% kerana ketika
>terlelap itu, otak anda tidak lagi berfungsi dan sedar, mata tertutup
>dan anggota tangan dan kaki tidak lagi dpt mengawal kenderaan yg
>dipandu. Berdasarkan pengalaman saya, sepotong ayat Al Quran di dalam
>Ayat Qursi boleh dijadikan penawar untuk menghilangkan rasa mengantuk
>ini. Potongan ayat tersebut berbunyi...


"LA TAKKHUDZUHU SINATUW WALA NAUM..."

>(maknanya: [DIA - ALLAH] TIDAK MENGANTUK DAN TIDAK TIDUR") Selain itu,
>amalan mustajab untuk mengelak berlakunya kemalangan adalah dengan
>membaca Ayat Qursi 3x sebelum memasukkan gear pertama mahu memulakan
>perjalanan anda ditambah dengan ayat

"BISMILLAHIL LADZI LA YADHURUHU
>MA'ASMIHI SYAIUN FIL ARDHI WALA FISSAMAA' WAHUWASSAMIUN 'ALIIMM" 3X.
>SELAMAT MENCUBA !!

SEBARKAN KPD RAKAN2 ANDA UNTUK MANAFAAT BERSAMA.

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam