سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, September 9, 2008

++ MADE in CHINA..

Disebuah kampung yang bernama Kampong Tong Tang Kong..terdapat seorang bomoh yang cukup terkenal dan sangat lah hebat..(ebat pun pasal ebat nak curik harta org)..nama nya Bomoh Piot..

Bomoh Piot memiliki seekor toyol.. seekor kah,sebiji kah, sebungkus kah, sebuah kah...mana2 lah..
toyol nya sangat cekap , bijak, dengar cakap dan pelbagai lagi..pokoknya memang taat pada bomoh piot ni..

tiba satu ari..bomoh piot jatu sakit..dia pun rasa mungkin dia nak gol dah..maka dia bagi satu arahan terakhir kat toyolnya..dia bagi tau kat toyolnya..

nanti kalau aku mati..setelah aku dikapankan..imam akan bagi khutbah tentang apa2 soalan dan jawapan yang akan dikemukakan kat kubur nanti( ni pun sebenarnya tuk org yang mendengar dan masih hidup waktu tu)...jadik..kau tulis semua jawapan2 tu kat kain kapan aku ya toyol...toyol yang taat pun menjawab.."Orait bos"..

maka di pendekkan cerita..bomoh talah mati dan telahpun di kebumikan..toyol tadi telah terlupa untuk menulis jawapan2 yang di suruh kat kain kapan bomoh tu..toyol pun menyesal..tapi dia bercakap..alah..bomoh tu kan pandai..tak kan lah tak pandai jawab sendiri kut..

kiranya cerita ni dah masuk alam kubur lah..malaikat pun datang dan bertanya pada bomoh tersebut.. "MA RAB BU KA?"
bomoh pun membelek-belek kain kapannya..dalam ati nya berkata...Ishh mana plak jawapan yang toyol tulis ni??xda plak..xkan dia lupa kot..? bomoh pun risau dan trus membelek kain kapannya..akhirnya dia ternampak satu tulisan di hujung kain kapan tersebut..dia pun gembira..dan dengan bangganya dia menjawab pertanyaan malaikat...

""MADE IN CHINA ""

maka dengan jawapan itu..bomoh pun di seksa lah...

sumber: idaiffa

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam