سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, September 2, 2008

++ Emak.. Ich Liebe dich..du bist eine gute mutter !!


seorg wanita bermahkota ibu..

menggengam jari-jari kecil....

ikatan ini tidak akan terurai...

kerna tautan ini tautan darah dan akidah...

dan rahmat dari Allah...



kini ibu... peganglah tangan ku ini....

biar ku bawa ibu menjelajah...
hasil titik peluh mu...

biar ku bawa ke alam ku... hasil ukiran mu slama ini...



dodoian mu ibu...

membina benteng pemisah...

antara yang hak dan yang batil...

membakar semangat perjuangan...

mengait kasih pada junjungan tercinta....

tersujud lemah mengabdi kan diri....

kepada yang esa.....



jika belum pernah kau dengar....

ucapan terima kasih ku...


ketahuilah doa ku ini....


moga tuhan menyayangi mu...

seperti mana kau menyayangi ku....

dari dulu hingga kini....

dan untuk selama-lamanya...


Emak..engkau tidak pernah jemu mendidik, menasihat, menyanyangi kami adik beradik..moga Allah merahmati dikau di dunia mahupun di akhirat kelak...SAYANG EMAK!!

sajak ini ana tujukan khas buat ibu ana tercinta ..

HAJAH JAMILAH BT MOHD

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam