سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, September 16, 2008

++ Bangun, sahur, KLIA

Salam alaik..

Hari ni, sudah 16 hari seluruh umat Islam di serata dunia berpuasa..
bagaimana dengan puasa antum?..harap semuanya baik2 saja..kalau ada yang 'ter'tinggal tu, ingat2lah puasa ganti yea..hehehe

oklah, xde apa yang ana nak celotehkan pagi ni..erm..sebenarnya ana baru lepas bersahur bersama keluarga tercinta..sambil2 mendengar ceramah agama daripada
Ustaz Ismail Kamus..bertajuk "Mimpi"..

agak lama x mendengar ceramah dr ustaz Ismail Kamus..syukran saudara Abu Hassan kerana sudi send ceramah ni pada ana..

kurang dr 1 jam, ana dan keluarga akan bertolak ke KLIA, hantar Nabil ke sana..tapi ana tgk masing2 tengah dok bersantai sambil dengar ceramah..bila nak bersiap ni?.. :?..hehe
so keluarga kami kurang lagi seorang nampaknya..dan lepas ni..siapa pula akan fly jauh,smbung pengajian..well tgu & lihat sahaja..InsyaAllah..

oklah, ana minta diri dulu..(sopan nye ayat) hehe.. nak bersiap2, solat subuh..then bertolak ke KLIA..so antum, doakan kami selamat dalam perjalanan pergi & balik k :)

p/s ana tak tidur dr tadi..harap2 x senonengla kepala ni..hehehe

Selamat Bersahur.. :) Wasalam..

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam