سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Monday, August 25, 2008

++ Melawat ahli keluarga arwah Khamzah B md Noh..(Kimie) di Perak..


aku & keluarga bersama keluarga kak Khatijah..(kakak Allahyarham Kimie)
Assalamualaikum..

semalam aku menziarahi keluarga kakak Allahyarham Kimie..@ Khamzah bin Mohd Noh..di Tapah, Perak..kami tiba disana pada pukul 3 petang..kami sekeluaga disambut mesra oleh kakak Allahyarham..inilah kali pertama kami bersua muka..sebelum ini, hanya sms dan telefon yang menjadi penghubung antara kami..

Alhamdulillah..Allah mengizinkan kami bertemu..agak banyak perkara yang dibualkan..selepas kami tiba ke rumah kak khatijah dan suami..anak tunggal mereka, Izham..tersangat comel..suasana di meriahkan lagi dengan teletah Izham..hehehe..dia memang comel..

kami bersolat zohor di sana...sementara menunggu untuk makan tengahari, anak mataku terpandang pada buku2 agama arwah...dan buku "Tata susila hari konvokesyen Universiti Melaya"
hmm..aku tertanya2..sama ada arwah sempat konvo atau pun tidak...erm..kesian sungguh ..Al-Fatihah pada nya..

pada masa yang sama..aku gembira dan bersyukur kerana dapat berjumpa dengan keluarga arwah..akhirnya..impian menjadi kenyataan...keletihan dalam perjalanan ke sana tidak ku rasakan..erm..walaupun kadang kala terasa sedih hati ini diatas apa yang berlaku pada arwah..kakak beliau ada menceritakan saat2 terakhir beliau sebelum meninggalkan kami semua..

kami menghabiskan masa tidak lama disana..aku rasa tidak puas melihat telatah comel Izham..rasa ingin berjumpa untuk kali ke 2...insyaAllah jika diberikan peluang, akan kami ke sana semula...insyaAllah pada hari raya ini...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam