سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Sunday, May 18, 2008

++Things that i did today... =)

Assalamualaikum..

Baru sebentar tadi aku berborak dengan salah sorang kawan aku dari Sudan...sudah agak lama aku tak berchatting dengan dia..rindu sangat..Baidura Zolkifli atau dikenali dengan panggilan Kak Long [even she's younger than me]..agak banyak yang kitorang dok celotehkan..masa kitorang kat Sudan, boleh di katekan selalu gak aku dan adik aku Nabilah lepak kat umah dia...kadang2 tu adik beradik dia pun join sekali..apa yang kitorang wat, makan, solat,borak-borak dan tengok cite JEPUN!!.. hehe..best~

pastu kuar shopping same2 dengan mak serta adik-beradik die..,gi Omdurman..souk ke..then makan tengahari kat O zone...tempat fav. kitorang..masa gi Dubai dengan family diorang pula, memang happening gler..Best sgt! hehe..
Anyway,xsabar nak jumpe the whole family again kat Malaysia insyaAllah pada bulan 7 nanti :D..

tadi makcik aku call and dia bgtau yang diorang dah selamat tiba di Johor Baru..bertolak balik dr KL dalam pukul 2.30 petang dan tiba di JB pada pukul 5.30 pm..pergh..cepatnye..




Afterthat,aku edit profile information kat friendster then upload lagu2 kat imeem, and masukkan kat Friendster aku..saje nak tukar angin..kali ni aku letak banyak lagu nasyid..bukan apa, terasa nak ceriakan profile aku dengan lagu2 keagamaan pula...but still ada lagu german, arab & techno..so pendek kata, mix songs la..dalam 12 buah lagu aku berjaya muat turun untuk korang..semoga terhibur! =)

so kalau u all nak dengar lagu2 yang aku baru update tu..senang-senanglah add aku di

http://profiles.friendster.com/muslimahfuerimmer .. =)

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam