سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, May 27, 2008

++Gambar MEKAH dari SATELIT

Gambar Kaabah dari satelit US.

Sungguh indah terang benderang Kaabah di Mekah juga gambar Madinah dari satelit.Orang-orang Barat sentiasa mahu mengkaji kawasan Tanah Haram, tetapi apa yang mereka jumpa sungguh ajaib dan menunjukkan kekusaan Allah seperti luasnya air telaga zam-zam yang tak pernah kering walaupun telah digunakan sekian lamanya.

Maha Suci Allah! Namun ada juga yang kata sebab marmar putih yang ada di Kaabah.

Kawasan Bumi Kaabah Terang Benderang.Ku lihat dari kacamata satelit.







Makkah, Via Satelite (1 meter IKONOS, Dec. 1999)Well, the watermark really is distracting, but you can easily make out the salient features of the Masjid al-Haram in brilliant white marble, and the surroundings: (1) The Holy Kabah (2) Well of Zam Zam, entrance (3) Mount al-Safaa (4) Mount al-Marwa (5) Barbers (6) More prayer area (red mats) (7) King's palace. You don't see it in many pictures, but it can't hide from the satellite. There's a solid concrete wall dividing the palace from the Masjid area. (8) Hotels and shops at street level. This particular one is Kughee's, a favorite among the South African crowd. The green line is about the point from where you begin the circumbulation of the Holy Ka'bah (going counter-clockwise). At that point of the Ka'abah itself is the Black Stone, the Hajr-e-Aswad. On the other side, is a green light, as a marker.

Madinah, Via Satelite (1 meter IKONOS, Dec. 1999)


Masjid-e-Nabawi, The Mosque of Prophet Muhammad Peace be upon him. The white marble brings out the Masjid easily against the dark terrain and surrounding buildings. (1) Masjidun Nabawi (2) Bab-e-Jibrael, The Gate of Jibrael (Angel Gabriel, the gate through which he entered). Be sure to enter the Majid through here to attain much reward on your visit, insha-Allah. And then, when you leave, leave through the adjacent door, passing the grave of Prophet Muhammad (Sallallahu alayhi wasallam) where you may greet him. Buried here (between 2 and 3) are also Hadhrat Abu Bakr Siddique Radiallahu Anhu, and Hadhrat Umar Radiallahu Anhu. (3) the green dome of the Masjid (4) Jannatul Baqee. Here is the final resting place for many of the great companions (May Allah be pleased with them) of Prophet Muhammad peace be upon him. It borders the Mosque at the top, and down to the street at the bottom of the image where the 4 is located. (5) Shops, bazaars. (6) Hotels

Credit to: http://www.islam.tc/

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam