سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Thursday, July 29, 2010

++ DOA KESELAMATAN...DOA UTK PEJUANG-PEJUANG KITA..


Wahai Tuhan kami, Engkaulah keselamatan, dan daripadaMu jua keselamatan. Engkau Maha Suci Tuhan kami dan Maha Tinggi. Hai Tuhan yang mempunyai kebesaran dan kemuliaan. Kami dengar dan kami taat,ampunkanlah kami hai Tuhan kami dan kepadaMu jua kesudahan kami.

Wahai Tuhan,tolonglah tentera-tentera Islam dan askar-askar
yang mengesakan Tuhan dan binasakanlah orang-orang kafir, orang-orang degil,pembawa-pembawa bidaah dan orang-orang yang mempersekutukanMu dan hancurkanlah musuh-musuhMu,musuh-musuh agama Islam. Dan tolonglah kami terhadap mereka wahai Tuhan sekalian alam.

Wahai Tuhan,pecahkanlah kumpulan mereka dan bubarkan himpunan mereka
dan kurangkan bilangan mereka dan goncangkan kaki-kaki mereka,dan turunkan seksa yang pedih ke atas mereka dengan rahmatMu wahai Tuhan sekalian alam. Tuhan kami,wahai Tuhan kami,tolonglah kami mengatasi kaum kafir.

Hai Tuhan kami ampunkanlah kami dari dosa-dosa kami dan matikan kami sebagai orang Islam. Dan moga-moga Allah sejahterakan penghulu kami Muhammad dan keluarganya dan sahabat-sahabatnya sekalian. Maha suci Tuhan kami,Tuhan yang mulia daripada segala sifat kekurangan. Dan salam ke atas sekalian rasul dan pujian sebenar ialah bagi Allah Tuhan sekalian alam.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam