سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, May 26, 2009

++ TEMAN~~

teman Pictures, Images and Photos

teman
ingin sekali aku menyelami hati mu
supaya dapat ku mengenali mu
tapi ...
mampukah aku?
teman
aku disini jua seperti mu
selalu di bayangi kenangan lalu
tapi kau teman mengajarku
buang yang keruh ambil yang jerih
teman
di sini aku berdiri
mencari siar bahagia dulu
bersama mu yang ku anggap sahabat
teman
hidup ini hanyalah semetara
jangan biarkan
kenanagan nan silam
mengganggu mu
meghantui minda mu
ingatlah masih ada yang sayang pada mu...
Perjuangan Sahabat
sahabat ...
matahari memancar kamar diterangi
diriku kaku menatap pena
kertas terbentang mengharapkan sedikit coretan
namun buntu fikiran tidak mampu mencurahkan
sahabat ...
dirimu amat ku hormati, kusayangi, kusanjungi
kasihku padamu ikhlas kerana Ilahi
jatuh tertuduk dirimu ingin ku bantu berdiri semula
namun kenyataan hanya doa yang dikirimkan
sahabat ...
dunia mengasyikkan, mengaburi mata
sayu hati mengigatkan diri itulah hadya
agar rahmat Ar-Rahman tetap mengunjungi qalbu
khuatir ia adalah berterusan di basahi
oleh peringatan Allah andainya kerap terabai
sahabat ...
jika benar katamu diri telah lemas
maka carilah pelampung makrifat
agar timbul keinsafan yang abadi
insaf akan kelemahan diri
tanpa kurnia yang hakiki
sahabat ...
biar dirimu dihina, dicaci, dibenci
namun kasih yang tersemai tetap abadi
apa jua ketentuan Ilahi maka rendah diri
berkekalan permintaan ku agar dirimu sentiasa dihampiri
sahabat ...
bangunlah, lontarkan dirimu dalam Redha Kasihnya
letakkan gunung keinsafan
lahirkan zuriat keimanan
alirkan lautan kasih
biar badai menghalang, ombak menjulang
kapal keimanan gagah menetang
Persahabatan Itu
persahabatan itu
augerah
persahabatan itu
persaudaraan
sesama insan
persahabatan itu
terjalin apabila terjadinya
pertemuan
persahabatan itu
adalah persaudaraan
yang akrab
atas dasar-dasar
ketulusan
keikhlasan
kejujuran dan erti persahabatan
yang tulus suci berpaksikan keimanan
dan persahabatan itu
adalah amanah
seorang sahabat
di dalam menjalinkan
persahabatan
Cinta
Cinta.......
hadirmu dengan rasa tanpa wajah
mengocak indah dijiwa insan
membuih rindu dihujung resah
Cinta.....
kau merwarnai tujuh rasa
sayang, rindu, senyuman dan tawa
cemburu, marah dan tangis
bagai garisan tujuh pelangi
di dadamu
bahagia adalah kerabat kesetiaan mu
curang adalah punca perpisahan mu
Cinta.........
misterimu sukar dimengertikan
mengapa dalam marah masih ada sayang ?
dalam benci masih ada rindu ?
mengapa ada lara dihujung sentuhan ?
Cinta.........
yang setia tetap abadi
walaupun hajat tidak kesampaian.
Bisik Akal
yang tidur lewat
yang bangun awal
harus mempersiapkan diri
melangkah ke luar rumah
menyambungkan nafas
mengisikan kehidupan ini
yang terhimpit dibelit permasalahan
yang laju diterbangkan angin
aku berbisik kepada akal :
tidak mudah menjadi manusia
terkadang-kadang kita di rantai
terkadang memusnah diri sendiri
akal berkata kepadaku :
hanya yang teguh keimanan
bakal menjadi manusia bahagia
seperti dimaktubkan janji Tuhan..

-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam