سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Monday, April 27, 2009

++ MUET & Book Fair @ PWTC 2009

Mood: Relax

Assalamualaikum...

Alhamdulillah,aku masih diberi peluang oleh Allah tuk meluahkan isi hati aku dalam ni..erm terase macam da lama je x celoteh panjang2..hehe..Maaflah, sekarang ni agak sibuk dengan aktiviti harian dan imtihan yang bakal tamat x lama lagi..aku harap agar dipermudahkan Allah dalam segala urusan..erm lebih2 lagi, imtihan (MUET) last paper yang akan datang ni..

sebenarnye,rasa macam banyak je nak di luahkan..tapi nak start dari mana pun x tahu..huhu..maklumlah selama ni asyik simpan je, InsyaAllah akan aku pendekkan cite..hihi..kalo panjang2 tkut u all x larat nak bace..kui kui kui..
oklah, first of all aku nak beritahu u all semua tentang exam MUET yang aku duduki sabtu lalu..25th.April.. erm, Alhamdulillah setakat ni paper Reading,Listening & Writing dah selesai...apa2 pun, aku dah xnak fikirkan lagi cuma berdoa & bertawakal pada Allah agar mendapat keputusan yang terbaik.. o ye, kene concentrate pada subject (Speaking) yang terakhir ni pulak.. Du Schaffst das! Gambate Kudasai!!

Photobucket

Photobucket

tuk last paper, Speaking..sebenarnye xyah nak tulis2 pun, sekadar membebel dalam English je kat depan examiner tu..huu..tapi aku xle ler sonang2 goyang kaki...kene la gak wat revision sket..(baca apa2 yang patut)..Tolong doakan aku semoga dipermudahkan Allah ye..:))

Selesai MUET, petang hari yang sama tu aku dan family ke PWTC..saja jalan2 kat Pesta Buku, kebetulan mak nak borong buku masakan, aku pe lagi cari peluang usha2 kalau2 ada buku bahasa German..Alhamdulillah, hajat aku tercapai gak..dapat juga aku beli 3 buah buku yang berbhs German-Melayu keluaran ITNM (Malaysia National Institute of Translation)..

Photobucket

Photobucket

Photobucket

dah puas jalan2 dan menempuh jalan yang dipenuhi manusia2, dan selesai solat Maghrib di sana, akhirnya tiba la ke destinasi terakhir..gerai buku dari Pustaka Azhar..sebenarnya aku ke sana ada tujuan lain..huhu..nak jumpa seseorang.. tapi xde rezeki, last2 tergerak hati nk beli cd2 & buku2 agama di sana..

then usha2 buku tuk kali terakhir , last stop sebelum balik kami ke Secret Recepi, makan2..rase2 sampai rumah dalam kul 10 lebih..uih letih2..balik2 je mandi manda terus pengsan..uhuh..

p/s terase kejap je masa berlalu..semoga menjadi insan yang lebih baik dari semalam..InsyaAllah..

till then,sekian tuk entri kali ni.. Salam
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam