سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, March 18, 2009

++ Sejarah asal pemuzik Msia & Indonesia

Sejarah asal pemuzik Msia & Indonesia

1) Kumpulan Rock yang telah mengerjakan Haji/Abang-abang Haji.....KUMPULAN BAJI
2) Penyanyi yang sering fail dalam karangan sebab guna noktah kat depan ayat.....TITIK PUSPA
3) Penyanyi yang paling demand banyak duit.....HETTY COST ENDANG
4) Kumpulan yang berasal dari Bukit Gasing.....KUMPULAN SPIN
5) Penyanyi yang paling berat dalam sejarah.....ABOT (dalam bahasa jawa bermaksud berat)
6) Kumpulan Orang Asli Paling Berjaya.....O.A.G (Orang Asli Gombak)
7) Kumpulan yang paling murah menerima bayaran.....SCOIN (pakai syiling jer)
8) Kumpulan Nasyid yang terdiri dari orang jawa.....AL-JAWAHER
9) Kumpulan Rock yang Paling wangi.....MAY (Bau Sabun)
10) Kumpulan Rock Paling Bahaya.....AMUK
11) Kumpulan Rock Yg Terdiri dari Bomoh Professional .....MANTERRA
12) Kumpulan Rock yang takut mandi pagi.....GIEGIEL
13) Kumpulan Rock yang selalu kena migrain.....HEADWIND
14) Kumpulan yang telah mengkormersialkan Roti Benggali Pedas.....GINGERBREAD
15) Kumpulan yang mudah berpecah.....KRISTAL
16) Kumpulan Rock yang makan nasi pakai tangan kiri .....LEFTHANDED
17) Kumpulan yang ada power..... KEMBARA (sebab ader DVVT)
18) Kumpulan yang terdiri dari pesawah.....PADI
19) Kumpulan yang paling popular di pagi raya.....TOO PHAT (Ke-too-phat)
20) Penyanyi kesukaan David Beckam.....SITI SARAH
21) Kumpulan yang kejap cantek kejap hodoh.....PRETTY UGLY
22) Kumpulan yang takleh nyanyi kat Europe.....METALASIA
25) Kumpulan yang boleh lihat tapi tak leh pegang.....4U2C
26) Penyanyi yang tak pernah kena speed trapppp.....MELLY GO-SLOW
27) Kumpulan yang sentiasa menyambut 'HARI GURU'.....TEACHERS PET
28) Kumpulan yang susah nak sakit.....MEDICINE
29) Kumpulan yang berkerjaya tapi pendek umur.....DR. KRONIK
30) Kumpulan yang buat show kat everest .....IKLIM
31) Kumpulan yang kena sertu apabila di sentuh.....BLACK DOG BONE
32) Kumpulan yang paling bengap walaupun dah kaya.....PAK PANDER
33) Kumpulan yang paling di hormati .....KUMPULAN DEWA
34) Kumpulan yang memperkenalkan Roti Boy di Midvalley.....NEW BOYZ
37) Kumpulan yang tak akan buat show pada bulan lain kecuali bulan 9.....SWEET SEPTEMBER
38) Kumpulan Paling berani.....KAMIKAZE
39) Kumpulan yang selalu gi konvoi.....XPDC
41) Kumpulan yg ada sayap.....WINGS
42) Kumpulan yg suka amik gambar & autograf.....FOTOGRAF
43) Kumpulan yg selalu dapat cari orang (macam along/ceti).....SEARCH
44) Kumpulan yg sering kemarau / kekeringan / horny.....GERSANG
45) Kumpulan yg selalu banteras rasuah.....B.P.R (Bumi Putra Rockers)
46) Kumpulan yg suka dera kucing.....Alleycats
47) Kumpulan yg banyak taik mata.....E.Y.E
48) Kumpulan yg suka tanam bunga ros hitam.....BLACKROSE
49) Kumpulan yg selalu adakan jualan karnival beli belah.....MEGA (Mega Sales)
50) Kumpulan yg ada daya tarikan bumi.....GRAVITY
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam