سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Monday, February 16, 2009

++ PUDING BUAH SOS KASTAD

Photobucket

Bahan Puding

10 gm agar-agar serbuk
6 gelas air
1 tin fruit koktel [asingkan airnya]
1 helai daun pandan [simpulkan]
2 cawan gula
1/2 cawan susu cair
pewarna merah

Cara
1. Masukkan serbuk agar-agar, air, dan daun pandan dalam periuk. Masak sehingga mendideh.
2. Masukkan gula dan air dari fruit koktel. Biarkan mendideh lagi.
3. Tutup api dan buangkan daun pandan.
4. Masukkan susu cair dan sedikit pewarna merah. Kacau rata.
5. Masukkan dlam acuan atau loyang. Sejukkan.

Bahan Sos Kastad
1 cawan susu cair
2 cawan air
1/2 cawan gula
3 s/b tepung kastad

Cara
1. Masukkan semua bahan dalam periuk.
2. Masakkan dengan api sederhana sehingga mendideh dn nampak agak pekar dari sebelumnya.
3. Sejukkan.
4. Hidangkan dengan puding dan juga fruit koktel tadi.


sumber : http://hanieliza.fotopages.com/

-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

2 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

idah_unic said...

wahh..
nmpk sedapp~
nyum2.
;'D

Najibah Ali ナジバ said...

hehe.. cubalah ;)

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam