سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, February 17, 2009

++ no one knows me better than Allah does.

Muslim woman Pictures, Images and Photos

THE HEART OF A MUSLIM..


Looking up at the sky,
Searching for Allah most High,
He rejected the way,
Of worshipping Gods of clay,
Prophet Ebrahem knew that Allah was near,
And that the heart of a Muslim is sincere...
Under the hot burning sun,
He declared God is One,
Though with stones on his chest,
His imaan would not rest,
The muadzin knew that right would conquer wrong,
And the heart of a Muslim must be strong...
It's the heart of a Muslim through the guidance of Islam,
That makes you fair and kind and helpful to your fellow man,
So living as a Muslim means
that you must play a part,

Allah looks not at how you look,
But WHAT IS IN YOUR HEART
In a poor meager state,
Little food on a plate,
Mother said she was glad,
Always sharing what we had,
When i asked how can we share what's not enough,
She said the heart of a Muslim filled with love...
He said it's time you should know,
You will learn as you grow,
That some people around,
Will do what's bad to bring you down,
Father said to be a star that shining bright,
For the heart of a Muslim does what's right...
So whatever you do,
Make sure your words are true,
Honesty is the best,
Because life is a test,
Even if it hurts so much you want to cry,
For the heart of a Muslim does not lie...
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam