سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Thursday, January 22, 2009

++ Sweetie Butter Cake

butter cake premix Pictures, Images and Photos

Bahan-bahan


1 1/2 cups butter,
softened (room temperature)
2 cups wheat flour
1 1/2 cups castor sugar
4 large eggs
2 teaspoons vanilla extract
1 teaspoon baking powder lemon zest cocoa powder or milo
2 bars cadburry chocolates (hazelnut)
1 bars white chocolate
1 cups cornflakes

CARA2 MEMBUAT
:

1. Pukul butter dengan gula sampai kembang dalam 5-6 minit. Lepas tu,masukkan telur sebiji demi sebiji... Kemudian..masukkan Vanilla extract...

2. Dalam satu bekas yang lain…campur tepung gandum dengan baking powder. Ayak dulu sebelum campurkan ke dalam adunan tadi.

3.Masukkan kat dalam butter mixture sedikit demi sikit... (tak payah guna mixer)..just kacau guna senduk.. Bahagikan adunan pada 2 bahagian.satu campurkan ngan cocoa powder.nak guna milo pon boleh.. satu lagi bahagian parutkan kulit lemon@orange.

4.Sapu marjerin kat springform pan.masokkan 2 bahagian adunan tu selang seli…biar mcm belang2.hehe

5. Bakar dalam 170 ‘c oven 30 to 40 minutes. Cool in room temperature first before frosting ngan chocolate or whatever topping u like.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam