سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, January 13, 2009

++ --Sang Kekasih--

Seorang gadis desa sedang pergi utk menemui kekssihnya,ia melewati seorang b'nama Mullah yg sedang melakukan shalat. Karena tdk tahu,ia berjalan didepan mullah itu,suatu hal yg dilarang oleh agama. Mullah itu sangat marah,hingga ketika gadis itu kembali lewat didekatnya,ia memarahinya.

Ia berkata,"Alangkah berdosanya,hai gadis muda,berjalan didepanku ketika aku sedang shalat." Gadis itu berkata,"Apa artinya shalat?" dijawab,"Aku sedang memikirkan Allah,Tuhan langit dan bumi." Gadis itu berkata,"Maafkan aku,aku belum tahu Allah dan Shalat bagi-Nya,tetapi tadi aku berjalan menuju kekasihku dan memikirkan kekasihku,hingga aku tak melihatmu sedang shalat.

Aku heran bagaimana anda yg sedang memikirkan Allah dapat melihatku?" Perkataan gadis itu sangat berkesan pada mullah,hingga ia berkata,"Sejak saat ini,hai gadis,engkau adalah guruku. Akulah yg harus belajar darimu.". Semoga kisah ini bisa direnungkan.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam