سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Friday, January 2, 2009

++ Daniela uus d Schwiitz

Salam..

sedang aku online di Facebook ternampaklah kawan akusorang nih dr Swiss.. dia ni sama class dengan aku semasa di Switzerland dulu..(one of my bestfriend..)so dah alang2 online.. kami pun dok bersembang.. tapi x sempat nak say 'tschuess [selamat tinggal]' dia terdisconnect pulak..jadi tersangkutlah perbualan kami....

10.00pmNajibah

daniela!!

vermisse dich!!

10:01pmDaniela

ich dich auch

10:02pmNajibah

hihi..wie gehts dir??

:D:D

10:02pmDaniela

super, muss aber leider im moment sehr viel für die schule lernen

und wie gehts dir

10:03pmNajibah

ach ja?? oh ok..hehe mir geht so gut.. danke

so lange habe ich nicht von dor gehoert

sooo lange

:(:(

10:03pmDaniela

tut mir leid, ich habe nicht gewusst, dass mein brief nicht angekommen ist

jetzt schreibe ich nur noch übers internet

10:04pmNajibah

ach so.. ok.. und vielleicht koennen wir uns auf email schreiben

:):)

10:04pmDaniela

klar

das ist sicherer ;);)

10:05pmNajibah

hehehe.. merci. ach ja, sorry fuers meine schwitzer deutsch

hehe.. ich denke dass ich so viele falsch geschrieben habe

10:06pmDaniela

es ist gar nicht viel falsch

10:06pmNajibah

jo? hehe. merci. ich probiere..

viellicht kannst du auf schwittzer duutsch schreiben

aber wenn du willst

10:07pmDaniela

wenns du verschtosch?

10:08pmNajibah

jo..abe wenn i ned verteh frog i di ok?

10:09pmDaniela

ok, denn schriib ich uf düütsch, eifach froge

10:09pmNajibah

jo.. merci vellmoli. :):)

vellmoll*

10:10pmDaniela

aber du lernsch nur düütsch i de schuel oder?

10:10pmNajibah

jo..weiss du am montig, gehe i in die uni

und studiere i duutsch

und wasch machst du?

10:12pmDaniela

ich studiere au. Lehrerin :):)

aber nur für chliini chind

10:12pmNajibah

jo??? wow kuul!! i mag chliini chind.. suess

in die kindergarte ??

10:13pmDaniela

ja und denn au no die 1. und die 2. klass

10:14pmNajibah

cool...vellgluuuk :D:D

10:14pmDaniela

danke gliichfalls :):)

10:15pmNajibah

du, was heisst vermisse dich uff schwittzer deuutsch

10:23pmDaniela is offline.

-------------------------------------------------------------------------------------------------
"Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi juga kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui"...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam