سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Saturday, December 20, 2008

++ Plüsch - Irgendeinisch / Schweiz / Schweizerdeutsch



Salam..

dah lama sangat aku x dengar lagu ni.. aku ingt lagi, nilah lagu swiss pertama yang aku dengar semasa aku di Switzerland dulu...Frau Jossen Priska, dia beri cd lagu ni pada kami yang mengkuti kelas bahasa German sebagai tanda ingatan.. selalunya lepas habis kelas bhs german tu, mesti aku dengan kawan2 dari Thailand,Costa Rica,Jepun dan Malaysia akan menyanyi lagu ni masa on the way back ke Zuerich Hauptbahnhof (Zuerich maintrain station)..


ish.. rindu sangat pada kenangan2 manis sewaktu aku bersama dengan kawan2, keluarga angkat aku, tempat2 yang aku & kawan2 hangging out serta x lupa juga, orang2 yang pernah rapat dengan aku dulu...

lagu ni dinyanyikan oleh kumpulan Plüsch & lagunya yang bertajuk Irgendeinisch atau ditranslatekan kpd bhs german Irgendwann (Anywhen)..

kalau korang xfaham apa yang diorang sebut ok jer.. tapi kebanyakan kawan2 aku (yang aku bgi diorang dengar lagu ni) diorang suka.. sebab melodi & musik nyer...

zum Schluss noch ein Gruppenfoto Pictures, Images and Photos

Plüsch.. Terdiri daripada 5 orang jejaka macho-lah.. hehe.. perempuan di tengah2 tu bukan ahli kump ni..

Irgendeinisch Plüsch songtexte/lyrics


Scho vom erschte Ougebleck a
hani jedi Minute gnosse
wo mer hei zäme gha
du hesch mer s'Paradies ed Händ gleit
emmer we mer üs hei troffe
esch mis Herz fasch bliibe stah

alli Gfüehl se nöi för me,
ke Minute me ohni de,
ke Gedanke,
wo du ned Teil defo wärsch gsi.
Weiss ned was när esch gscheh,
du hesch mi nüm me wölle gseh..
wos mal so schön esch gsi
geit doch ned eifach so verbi - nei

Refrain:
Ergendeinisch,
schänksch du mer am Morge weder dis LAche,
ergendeis
Ergsndeinisch,
werdi weder näbe der erwache,
o i weiss, ergendeis
cha weder alles so si wes esch gsi
ooh, wes esch gsi

I ha tröimt vo der letscht Nacht,
wienis scho mengi Nacht ha gmacht,
set du nümm me e mine Arme wosch erwache.
I lege einsam e mim Bett,
zönde hundert Cherze a o wett
tuusig schöni Sache met der mache
Wieso wosch me nümm ha,
nümm e dini Arme lah
Das cha doch fasch ned sii,
säg esch alles, esch alles scho verbi?

Refrain:
Ergendeinisch,
schänksch du mer am Morge weder dis LAche,
ergendeis
Ergsndeinisch,
werdi weder näbe der erwache,
o i weiss, ergendeis
cha weder alles so si wes esch gsi
o bes den warte ni
of de
warten of de
warteni of de
warteni bes ed Ewigkeit oder länger
warteni of de

Ergendeinisch,
schänksch du mer am Morge weder dis LAche,
ergendeis
Ergsndeinisch,
werdi weder näbe der erwache,
o i weiss, ergendeis
cha vellech alles so si wes esch gsi
wes esch gsi
wes esch gsi






0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam