سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, December 23, 2008

++ Orang Arab cakap kelantan




Masha Allah. ;D ternganga mulut hamba tengok video nih.. :p mcm lahir pat Kelante plak.. ambil contoh Ustaz ni...meh kita belajar bhs Arab...bahasa Al-Quraanul kareem...Kita sepatutnya bersyukur dan berbangga, orang asing sanggup mendalami bhs kita...


Fasih la pulak dia cakap kelantan tu.siap ada slang kelantan lagi.MABRUK....(Tahniah!)

4 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Hasanah said...

Wah wah..nice one! Sy pun ikut ternganga tgk vid ni! Hehe.. If they can do it, so can we.. I love learning new languages and I think u too right? Isshoni ganbarimasyo! Let's do our best together :D

Najibah Ali ナジバ said...

hehe..arigato gozaimasu for the good comment :D yeay ! can we do it?? YES WE CAN! hehehe.. Gambate ne! :D

Deeno said...

Salam..
ho...kecek klate deh..tapi klate buke bahaso,ianya adlh sleng..ar..btoi ka..tapi kawe dok ngaji nak blajo sleng2 nih..howw..derah deh..

Najibah Ali ナジバ said...

wasalam. betul2, hmm bgskan orng yang bukan bangsa kita leh kecek qlate.. tabik lah! :D

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam