سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, December 2, 2008

++ Mari Berjalan-jalan & berposing2 bersama UKHTI's

PhotobucketSalam..

Wa.. besh2... Alhamdulillah...akhirnya dapat gak aku keluar dengan kawan2... huhu.. kuar dengan Afzan & Kak Sakinah.. bile teringatkan balik saat2 kitorang keluar ke KL, seronok , kelakar semua ade!.. maklumlah. ni kali pertama aku berjumpe dengan Kak Kinah, dan Afzan.. sebab sebelum ni kitorang contact gune YM..so kali ni berjumpe ala2 Blind Date gitu.. haha..
oklah nak di jadikan cite, aku & kak Kina, first berjumpe dengan dekat stesen Komuter Kuala Lumpur.. masa tu , aku x expect yang afzan lambat sampai ke sana. Aku terima panggilan daripade die yang mengatakan dia ada hal sikit so lambat sampai. Pastu dia kata, kak Kinah dah sampai ke Stesen Kuala Lumpr..Alamak! camne ni.. dah la aku x kenal dengan kak Kinah..so beberape saat lepas tu, aku terima msg dari Afzan yang ada no kak Kinah.. oklah aku slumber~
sampai ke stesen KL tu, aku terus call kak kinah.

Perbualan antara aku & kak Kinah
aku: Hello, Assalamualaikum kak Kinah ye? Saya Najibah. Afzan ada beritahu no akak kat saye.Dia lambat sikit sampai sebab emak dia ape ntah..saya x dgr sgt sebab dalam tren bising sikit..
k.kinah:oh ye ye..
aku:kak dah kat area mane eh?..saya first time turun sini....(bla..bla..bla...)
k.kinah:oooo kalau mcm tu , awak tunggu kat sana akak datang (lebih kurang camtu lah dia cakap)..
aku:saya pakai baju jubah jeans biru dan tudung kotak2..
....pastu carik punye carik.. last2 jumpe...

OO niler kak kinah nyer. hehe. kiut.x macam kakak pulak aku tengok.
oklah, bersalam..borak2..pastu selepas beberapa tren melintas ..tiba pule Afzan.. ooooo ni le Afzan..comei (aku cakap dalam hati)..

so dah salam2..cium pipi..ape semue.. kitorang straight ke Central Market..jalan kaki.sampai ke sane..Afzan & kak Kinah pi beli souvernier tuk gath Nasyid fm nanti.. huhu yang aku dok bantai beli hadiah Nabilah & sepupu aku, Haziqah. Dah alang2 kat sane. baik aku beli... tapi buat adik aku Nabilah ni.. ader ke dia mintak hadiah hari jadi dia kat aku, Sensodyne...Sensodyne-Multicare Pictures, Images and Photosbudak ni sakit ke hape..(buat ala2 terkezut gitus) aku ok jer..yah nak kan?..huhu.. tgu! ebah beli.. haha.

so dah puas pusing2 sekitar central market tu.. tetibe terase lapar lak. Ingatkan nak makan kat food courd kat tingkat atas CM, last2 tengah wat renovation.. kitorang ape lagi..mesyuarat tergempar bermula.Cadangan aku makan kat mamak.. diorang kate, no hal. ok set!. tapi tengah2 jalan2 tetibe nampak rest. Mc Donald lak.. hoho. dah tukaq plan. mula2 dah nak masuk dah, pi mintak order. last2 orang ramai beratur kat counter sampai ke pintu luar.. adeh! ramai nyer. x jadi~last2, ternampak ler makcik ni dia bawa plastik yang berisi ayam2 KFC. ha tu KFC.. jom la makan kat sane nak? aku tanye.. diorang kate. boleh jugak.. tapi.. mane nyer KFC..x jumpe pun. aku pun bertanyer la kat makcik tu.. Makcik, tumpang tanye. Makcik beli KFC tu kat mana ye?..
pastu ade ke patut dier tersengeh-sengeh sambil cakap dgn aku. aih.. dah kenape dgn makcik ni.. (aku cakap dalam hati)..makck tu kate.. tu je, adik jalan terus jer...pastu nampak signboard besr tulis KFC.. hahaha.. aku,afzan & k.kinah. ape lagi.. gelak lah.. mane x nyer, lapar punyer pasal, ruper2nyer dekat dengan kitorang je... boleh x nampak.. aiseh..kitorang ape lagi gelak sepanjang on the way ke KFC..(walaupun ada yang nampak kitorang ala2 kurang siuman)
beli makanan, terus aku bawak makanan tu naik tingkat atas KFC..mule2, aku carik gak.. mane kak kinah ni.. aku pun.. dengan selamburnyer menaiki tangge yang menuju ke tingkat atas.. last, aku nampak kak kinah dekat bawah sambil membelek2 hp nyer. ler.. situ ke kak kinah... xnampak lngsung die..hoho..pastu, lepas semua da ade kat meje, aku bukak beg tangan aku, keluarkan Cokelat Patchi kegemaran aku tu.. aku hulurkan kat afzan dan kak kinah.. die terus jerit!!.. Mak aiih!! sampai camtu sekali. hahaha.. terkejut den!.. aku tanye kenape??.. diorang jawab, x sangke plak dapat patchi ni. memang best lah!..la yeke?..aku same2 gelak.. hehehe.. well rezeki korang makan patchi hari ni.. :)

Photobucket
Mereka dengan Patchinyer~~~hehe..muka2 kelaparan..

tapi aku dengar, afzan kate, dia xnak makan coklat tu.. pasai sayang.. hihi..aku cakap kat die.. ala makan je..pastu stiker patchi tu simpan.. ha.tu kan ke leh wat kenangan.. hehehehe

pastu dah settle semua.. dah konyang.. kitorang gerak ke stesen Putra LRT di Pasar Seni ke KLCC..aku beli tiket ke sana sekali dengan afzan dan kak kinah.. aku tanye kat orang yang jage kaunter tiket tu.. berapa satu tiket dari Pasar seni ke KLCC.. pastu dier kate RM1. so, aku dengan konfinden nyer kate. 3 tiket ke KLCC.. yang berharga RM3.. so aku pas kat Afzan & k.Kinah..

tibelah mase untuk bergambar...klik sane..klik sini..setiap kali amik gambo mesti tergelak..pasai pa? pasai bila tangkap gmbr je, mesti muke afzan setengah ataupun x nampak langsung. haha.. sian dier.. last2 kene suruh Afzan tangkapkan..(konon2 kitorang ni ala2 tourist gitu).. huhu

pastu, tibe je ke stesen Putra KLCC, aku dengan biasanya keluar dancucuk kad tu kat dalam mesin tiket. pastu aku terkejut, pasai pe pintu ni x bukak?.. aku cube lagi.. xleh lagi... last2..rupenyer kak Kinah pun kene same dengan aku.. polis yang jage mesin tu tanye aku, dari mana ni?..aku kate dari Pasar Seni. okla aku tunggu, dia gi check tiket tu.. last2 polis tu datang kat aku, dia kata tiket x cukup tambang ni. pergi ke kaunter tiket, tuk bayar tiket.. #@%$#^$%$%..aku memang marah ler time tu(marah dalam hati jer) dah le ramai orang time tu..sogan..ish..apo dah , td masa aku tanye kat kaunter tiket kat Pasar Seni, dia kate RM 1 je. last2.. aku kene bayar RM 1.60 lagi..oklah fine. SETTLE!

sampai ke KLCC, kami terus ke panggung wayang.. usha nak tgk citer apa hari ni. hmm.. macam xde citer best je..(aku cakap dalam hati).. last2, ternampak iklan citer MADAGASCAR 2..

madagascar escape Pictures, Images and Photos so kitorang ape lgi.. mesyuarat tuk kali ke 2..bagi kate putus nak tengok citer pe.. last2, citer MADAGASCAR 2 yang kami pilih.. huhu.Memang kene dengan cita rasa aku..beli tiket yang start kul 3.30 pm sampai 5 pm... sebelum masuk tmpat wayang tu, kitorang ke surau..solat Zohor dulu..

Photobucket
Tiket wayang kami. MADAGASCAR 2..

Dah habis solat semua, kitorang bergegas ke panggung wayang.. tengok jam dah lewat..kul 3.40 lebih..sampai2 dah bermula citer tu...tapi kitorang still sempat lagi bergambar.. huhu.
Dahle masuk lewat.. pastu tempat kitorang nak duduk pulak ada sekumpulan budak2 kecik conquer...

Photobucket
kami sempat bergambo lagi sebelum masuk ROOM 4.. huhu..

nak x nak, kitorang duduk la kat tempat kosong.. dah beli tiket yang duduk tengah2.. last2 dapat tepi..sabo je la.. huhu
citer Madagascar 2 ..memang BEST!!!... tengok lerZ!.. sangat seronok! x rugi... huhu (siap promote lagi cite ni :P)

Habis menonton wayang, kitorang terus ke Masjid As-Syakirin.. solat asar..alang2 tu tangkap
gambo sekali..huhu..bergambo sampai puas..kini tibenyer kitorang balik semula ke KLCC..tangkap gambar lagi di depan fountain..tangkap dan tangkap dan tangkap lagi...
(memang kitorang ni kaki bergambo) pastu tibenyer saat perpisahan yang sementare..(fuh ayat skema.. :P)
so dah berpisah tu, aku straight ke tower 2, tgu abah kat sane.. balik dengan dia..around 6 lebih..

** so korang, InsyaAllah, kalau ada rezeki lagi kita kuar ye~.. Happening sangat hari ni!.. hehe


Gambar-gambar kenangan kitorang di KLCC..

Photobucket

Photobucket
bersama Afzan & kak Kinah di hadapan KLCC ,bersebelahan Masjid As-Syakirin.. huhu.. terase macam kat over the sea plak.. :P

Photobucket
Photobucket
Di hadapan fountain KLCC..dah nak balik baru kuar ayaq terjun tuh.

Photobucket






** untuk versi Afzanur klik sini

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam