سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Tuesday, December 9, 2008

++ Mari kemas mengemas & balut-membalut~

Salam..yudi17

Khaifa Haluk?..diharap korang semua sihat ye..hari ni agak letih... huhu..balik je dari majlis korban tu, aku terus 'lepak' a.k.a tidoPeanut_16..so aku tertidur agak lama.. huu.. charge badan ni jap.. letih sebab tak cukup tido (tula awat xtido awal..padan muke aku)..huhu

dah bangun tu,terasa lapa.. so cari la kat dapur ape yang ada..last2 aku terjumpe sebungkus plastik KFC.. sekali aku tengok.. wah! rezeki makan KFC hari ni.. yudi16huhu. Alhamdulillah..

So dah kenyang, aku masuk bilik.. memikirkan ape yang aku nak buat pas ni.. last2 aku dapat idea.. haa.. aku cadang nak siapkan kerja membungkus puscel yang tertangguh hari tu..(sebab alamat umah mak di switzerland x dpt lagi)leter person..so sekarang semua da ade, aku mule mengambil bahan2 tuk membungkus barang2 aku tu sebelum memasukkannyer dalam kotak & wrap tuk kali terakhir.Photobucket

so tengah2 siapkan kerja aku tu, tetibe aku terfikir nak tulis apa kat family aku nanti.. so aku mulelah mencari paper & pen..tetibe aku terjumpe gambar aku dengan kawan baik Nur Diyana, aku kenal dia since sekolah rendah dulu.WOW pergh.lama tu.. gambar masa tu kami darjah 5..erm. sangat skema betul aku time tu.. huhu...Smile_alwaysaku tersenyum sengsorang..

Segale khazanah ade dalam ni.. huhu... ;p

Meh kita zoom IN~
My BFF.. Nur Diyana Norrzuan.. miss ya! ;*

then, da puas tengok gambr tu..belek2 kotak lame aku, aku start menulis surat Book with Pen Pictures, Images and Photos.tanye kabar family aku di Swiss Photobucket& bla..bla..bla..Photobucket

Dah siap tulis semua, aku letak semua dalam kotakPhotobucket ...then tibelah mase tuk last touchphotographer(bak kate pengemar edit gambo) then aku dengan yah, balut membalut ,tulis menulis dan akhirnya siap!

Proses mule
Proses tengah-tengah (rosak BM aku..haha)

Proses akhir
Dah SIAP!!!bravo

dah siap semua, kemas2, hantar email yah ke email Karangkraf & get ready masuk tidur... esok nak bangun awai.. abah nak bawa g jalan2..huhu.. till then.. Peanut_18Nacht..Nacht~!! Salam..yudi06

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam