سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Friday, December 5, 2008

++ Haha. GOTCHA!

Salam..

haha.. yah~! yah~!..sian yah... dapat hadiah kotak Sensodyne jer..

hehehe.. memang tergelak besar masa tu aku tengok nabilah pegang kotak ubat gigi tu dengan perasaan kecewa... sebenarnyer tu semua just gimik jer.. sebab sebelum ni, dia ada minta kat aku yang dia nak sensodyne.. tapi tak bagitahu yang dia nak ubat gigi nyer.. so nak dijadikan cite, aku plan dengan emak nak nyakat Nabilah hari ni.. sebenrnya plan nak buat 1.Dec hari tu, tapi ada masalah teknikal sket..so terpakse di tunde..

selepas mak beli ubat gigi sensodyne tu, aku dengan perasaan sesuka hatinyer mengeluarkan ubat gigi tu dan cuma tinggalkan kotaknyer saja.. so, u all leh bayangkan ringannyer kotak tu.. huhu. so aku ke bilik muhammad.. yang mana, yah suke lepak2 kat situ sambil gune pc muhd..lepas tu,.. pelan2 aku bukak pintu bilik muhd. aku tengok yah tengah buzy menaip..(taip ape aku pun x tahu)..
time tu muhammad baru habis solat. then aku panggil dia jap..

perbualan aku dengan yah..

aku: yah! sini jap.
yah:ape lah.orang tengah sibuk ni.
aku:ala kejap jer.. ada bende ebah nak cakap ni.
(kedegilannyer menyebabkan aku meninggikan suara kat dia...sikit jer..;p)
aku: Yah! meh la!.. nak hadiah ke tak nak?
(yah terus pandang aku...sebenrnya aku dah ready kotak sensodyne tu kat tangan aku..tgu dia paling jer muka kat aku)
aku:yah tengok ni..
yah: aaaaaaaaaaaaaaa...(dengan muke agak terkejut dia menjerit)..ebahhhhh!!!...
(aku gelak masa tu.. haha..dalam hati aku cakap..plan aku menjadi!.)
aku:ha ni lah sensodyne. hari tu yah nakkan?..ebah dah belikan. xnak ke??..
(yah pergi dekat aku)..
yah:ebah ni!!!..yah memain jerlah! tak sangke plak ebah beli betul2..
(sambil2 tu dia pukul manje aku)..(aku gelak lagi)
aku: tu lah yah! sape suruh cakap yang yah nak kan sensodyne. ni ebah dah beli.terime la.. sampai hati yah x terima hadiah ebah.
(dengan perasaan agak kecewe, dia membuka kotak sensodyne yang kosong tu)
tapi sebelum tu, dia ada cakap...
yah:ha..mesti ade gelang ke,rantai ke kan dalam tu..sayang ebah!.
aku:mane ade. xkuase nak beli yang semua tu.dah belambak da kat bilik ko.
dia buka kotak tu, dengan perasaan yang sedih..bile dia tengok xde ape2 yang ada dalam kotak tu.. huhu..aku gelak lagi..(dalam hati kesian gak aku tengok budak ni)
yah:eiiii...!! yah nak nangis tau! ebah jahat..%^*&^*^ lah!..orang nak hadiah betul2!
aku:hadiah betul2 lah tu. bukan senang ebah nak beli tau. kene kumpul duit lagi. x hargai langsung!..(dalam hati, gelak jer ;p)
pastu muhammad menyampuk..
muhammad:yah,kan muhammad dah cakap, kalau nak orang suke kat yah, yah kene appreciate pemberian orang tau!
yah:yelah2..yah appriccciiiiiattee lerr!..(nada yang macam nak nangis)..tiiimmeeee kaassihh ebah %*&^*&..
aku:aku senyum.same-same aku jawab
yah:eeiiiii..!!.gerammnyerrr...^*&^*&lah ebah ni!! ni first time yah dapat hadiah se%^&%^ ni!
(aku tinggalkan dia ..biar dia layan perasaan sengsorang)..(aku tergelak)..

aku dengan sepupu aku gelak jer...

beberape minit kemudian, aku masuk bilik.. konon2 sibuk le dengan aktiviti aku sendiri. hehe.. dia x tahu yang aku tengah sampul hadiah hari jadik die tu..huhu..hadiah sebenar yang aku beli kat Central Market masa kuar dengan Afzan & k. Kinah tempoh hari..
mule2 aku sampul dengan celotape..dah agak2 bagi susah dia nak bukak , last aku sampul dengan kertas surat khabar.. haha.kene lagi..

ni aku tulis :


Yah ! du bist @$%*&$#! hohoho.. Alles Gute Zum Tue geburtstag! bermaksud (yah! ko yang #$%^$%! hohoho..Selamat Hari tue!)


aku keluar..pergi ke bilik muhammad.. konon2 nak lepak2 ler.. tengok muhd men game. aku duduk2 kat situ..
smbil2 tu aku usha gak yah..dengan muke sedih die..menekan keyboard tu.. huhu..

pelan2 aku gi kat dier.. konon2 usha ape dia tengah buat..ok lah selamber je. aku nyakat dier lagi.. aku kate:

aku: yah..x suke ke hadiah kotak sensodyne ebah tu?
yah: suke ape nyer.. %^$%^lah ebah!

aku senyap jer.(dlam hati tergelak besar!..sebesar-besarnyer!)

pastu, aku pelan2, kuarkan hadiah tu yang aku letak kat poket (walaupun x muat sgt).
dia nampak..aku buat muke selamber jer~

dia kate kat aku:
Yah: ebahh!!!..ha! yah dah tahu, ebah mesti beli hadiah yah betul2 kan..
aku: mane ade.xdelah!
yah:habis tu yang ebah tunjuk yah tu?..
aku:mane ade lah. tu barang ebah ler.
(aku beredar dr situ).. aku duduk semula kat tepi katil muhd, dengan muke yang selamber (konon2 xde perasaan time tu..haha)

aku tengok, cam kesian jer yah.. huhu. oklah, aku dengan baik hati, hulurkan hadiah tu kat yah.. masa tu aku tengok, bukan main gembire jer~!..tadi muke yang separa menangis, tukar happy!..kalau leh, senyuman dier sampai nak mencecah ke lubang telinge.. huhu

mulelah., kuar perkataan sayang ebah ler.. nak cium ebah ler.. ebah ini ler,,ebah itu ler.. aku cakap yeler tu!..(dalam hati sengih2 kambing jer. haha.)


so, aku ngan yah ke ruang tamu. sesi bukak hadiah pun bermule. aku duduk kat kusi, dia duduk dekat atas tilam depan tv. sambil tersengih2, buka hadiah tu pelan2.. sambil mulut dier terkumat kamit.cakap ape ntah.tapi yang pastinyer aku dengar dia, kate "ade ker balut dengan ketas surat kabo jer"..pastu, tetibe pula dia cakap, ok2! yah appreciate!..haha..aku ape lagi, tergelak lah.(sebab aku x cakap ape2 pun..) sambil2 tu aku tengok dier dengan care yang agak 'sleck' jer. huhu (gurau je tu) x serius mana pun)..huhu


dah buka hadiah tu, dia ketawe.. 'suke sangat ler tu!..' aku cakap. dia jawab, ye lar!..eii lawanyer...warne pink. boleh le tambah koleksi kaler pink kat bilik yah.
aku jawab'bagus ler tu'..tambah2..huhu

dia datang kat aku, cakap time kasih pastu dia salam tangan aku.(bagus budak ni..hormat orang tue). ye ye..aku sedar aku dah tue.huhu



dah tu, aku tangkap gambr hadiah dier..dan dia pun naik atas,masuk bilik..(agaknyer tga cari mane nak letak prame aku tu)..huhu.. lepas tu, masing2 bersurai..

ape-ape pun yah dah tue! hihi.. maap la yer..segale ke'jokes'an ni.. hoho. Selamat hari Raye Haji ..Maaf Zahir Batin :D

6 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

afzan ; NA said...

hahaha...menjadi jugak ye plan cdgn ana, hihi...kalu dia tau mesti dia pun marah kat ana :P

Najibah Ali ナジバ said...

hahaha.. rasanyalah. well plan kita menjadi!.. haha :P siyes, anti kene tgk muke dier... ish ish ish.. kesiannnnnn!! haha

afzan ; NA said...

alahai...ruginye tak dapat tengok, huhu :(

kalau dapat tengok, mesti ana dh tergelak..ana tak reti berlakon, huhu

Najibah Ali ナジバ said...

hehe..ala samelah. sebenrnye time tu macam nak tergelak pun ade, tgah cover2.. hehe..tu la, sepatutnyer ana kene wat video. haha.. :P

afzan ; NA said...

aah..patut kene buat video..pastu bile yah dh terkene, terus shout "GOTCHA" :P

Najibah Ali ナジバ said...

haha. pandai2 .. boleh gak kan, kite wat camni.. instead baling telur dengan tepung.. haha.. jimat siket duit! hehehe

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam