سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, December 17, 2008

++ Apela nak jadi????...

Salam..

ish ish.. SubhanAllah~ Apelah nak jadi dengan gejala sosial di negara kita masa sekarang??tak sangke,ada juga laman web ala2 friendster yang menawarkan khidmat mencari 'cinta' pasangan sesama sejenis....(korang fahamlah ape yang aku maksudkan) dan laman tersebut datangnya dari Malaysia! negara kita sendiri~!!

Photobucket

zoom in~

Photobucket

MashaAllah.. ape nak jadik?? aku tak berani nak sign up. sebab aku tahu, semua dalam tu hanya berbaurkan maksiat.... inikah yang dinamakan sebuah negara Islam???..

Photobucket
cube korang per
hatikan ayat diruangan atas kotak ' HELLO THERE FROM MALAYSIA ! '

macammanelah orang dinegara luar nak respect kita sebagai sebuah negara Islam? sedangkan rakyat kita menghancurkan nilai2 sebuah negara Islam itu sendiri!!!

MANA???
nilai2 keislaman yang sepatutnya di pupuk didalam negara ini??... jadi sekarang, siapa yang perlu bertanggungjawab dalam laman2 seperti ini?????... aku rasalahkan, jika perkara ini tidak dibendung dengan segera, maka akan rosaklah generasi kita pada masa yang akan datang...

jadi,tepuklah dada..tanyalah iman.... ;(

2 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

afzan ; NA said...

hihi...tepuk dada tanye pemimpin...tengok la sape pemimpin sekarang...macamane ngan pemimpin negara sekarang...hohoho

Najibah Ali ナジバ said...

tau xpe.. islam ni ler.. islam tu ler... tapi xde nilai2 keislaman langsung~!! waaaa..sangat bengang maa~~~ ;X

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam