سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Wednesday, December 3, 2008

++ Alangkah indahnya...

Salam..

->kalau kite membaca tafsir Al Quran..so that kite dapat memahami...

Tafsir SURAH AL-WAQIAH (ayat 57 hingga 74)

57)Kami telah ciptakan kamu mengapa kamu tidak membernarkan hari berbangkit
58)Maka adakah kamu perhatikan tentang benih manusia yang kamu pancarkan
59)Kamukah yang menciptakannya ataukah Kami peciptanya..
60)Kami telh menentukan kematian masing-masing dan kami tidak lemah,
61)untuk menggantikan kamu dengan org2 seperti kamu dan membangkitkan kamu kelak dalam keadaan yang kamu tidak ketahui
62)Dan sungguh, kamu telah tahu penciptaan pertama , mengapa kamu tidak mengambil pelajaran?
63)Pernahkah kamu perhatikan benih yang kamu tanam?
64)Kamukah yang menumbuhkannya atau Kami yang menumbuhkannya?
65)Sekiranya Kami kehendaki, niscaya Kami hancurkan sampai lumat, maka kamu akan heran tercengang
66)kamu berkata" sungguh ,kami benar2 kerugian"
67)'bahkan kami tidak mendapat hasil ape2 pon
68)Pernahkah kamu perhatikan air yang kamu minum?
69)Kamukah yang menurunkannya dari awan, atau Kami kah yang menurunkannya?
70)sekiranya Kami kehendaki, kami jadikannya asin, mengapa kamu tidak bersyukur?
71)Maka pernahkah kamu memperhatikan api yang kamu nyalakan itu dengan kayu api?
72)Kamukah yang menumbuhkan kayu itu ataukah Kami yang menumbuhkannya?
73)Kami menjadikannya untuk peringatan dan bahan berguna untuk musafir
74) Maka bertasbihlah dengan nama TuhanMu Yang Maha Besar

semoga kite sentiasa mensyukuri nikmat Allah...Amin...

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam