سلامت داتڠ .. (^_^)


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

بِسْمِ اَللَّهِ اَلرَّحْمَنِ اَلرَّحِيمِ.. الحمدلله رب العالمين، والصلاة والسلام على أشرف المرسلين، وعلى اله وصحبه أجمعين. أما بعد

ربنا هب لنا من أزواجنا وذريتنا قرة أعين واجعلنا للمتقين إماما


Jangan Lupa Membaca Bismillah dan Berselawat Kepada Nabi S.A.W. Semoga Pengembaraan Anda di Blog Najeeba DiBerkati Allah..Ameen.. Syukran wa Jazakallhu Khairan.. :)

Daisypath Vacation Ticker

Friday, November 7, 2008

++ Lagi di Pagi Jumaat

SOAL MAKAN...

englisches Frühstück

masa makan, kalau makanan tak sedap...kita mula mengkritik. sedar tidak sedar makanan itu merupakan rezeki pemberian Allah...manakala Rasulullah s.a.w. tidak pernah mengkritik tentang soal sedap atau tidak makanan yang dimakan Baginda.

Narrated Abu Huraira:

The Prophet never criticized any food (he was invited to) but he used to eat if he liked the food, and leave it if he disliked.

(Sahih Bukhari Volume 7, Book 65, Number 320)

Narrated .Abu Huraira:

The Prophet said, "When your servant brings your food to you, if you do not ask him to join you, then at least ask him to take one or two handfuls, for he has suffered from its heat (while cooking it) and has taken pains to cook it nicely."

(Sahih Bukhari Volume 7, Book 65, Number 370)

田園蔬菜薄餅 Pictures, Images and Photos

Narrated Abu Musa Al-Ash'ari:

Allah's Apostle said, "The example of a Believer who recites the Quran, is that of a citron which smells good and tastes good; And the example of a Believer who does not recite the Quran, is that of a date which has no smell but tastes sweet; and the example of a hypocrite who recites the Quran, is that of an aromatic plant which smells good but tastes bitter; and the example of a hypocrite who does not recite the Quran, is that of a colocynth plant which has no smell and is bitter in taste."

(Sahih Bukhari Volume 7, Book 65, Number 338)

Wallahua'lam..

Schokotorte



Suppe

0 wahai manusia..berpesan-pesanlah..COMMENT me!:

Mari Me'release' tension~

To those yang mengantuk especially with this gloomy weather or yang tengah stress, pls do this simple exercise below :)

Selamat Mencuba!!

ni ala taichi sikit la… sebagai intro dan warming up..

tiru la macam ni… untuk melegakan bahu dan leher..

wa..wa..aaa

gerak kekanan kemudian ke kiri..

gerak ke kiri kemudian ke kanan

ikut je ler… jangan terpusing kepala udah la..

tepuk kuat kuat kat dahi.. ni untuk hilang mengantuk..

dah tu buat gerakan tangan dan badan… buat macam happy aje..

kemudian goyang2 kaki dan badan sikit… buat macam takde masalah…

buat secara agresif pula… jangan peduli apa orang lain kata..

hilangkan semua stress…

pusingkan kepala…

tengok muka kat cermin sambil goyang2.. lawa tak…

akhir sekali buat joget kucing…

--------------

kalau tak hilang juga stress tu ambil bantal kecik gi tidur bawah meja..

Sekian~

Jenguk..Jenguk...

Renungan Sejenak -

"Mahkota kemanusiaan ialah rendah hati." "Jangan memberi makanan kepada orang lain yang anda sendiri tidak suka memakannya." "Yang memimpin wanita bukan akalnya, melainkan hatinya."

People COME People GO ++ Promotion Link

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ PhotobucketBoycott Pictures, Images and PhotosPhotobucketFREE PALESTINE PhotobucketFREE PALESTINE Quran Auto ReciterSearch in Quran and Hadith
iluvislam